ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημ.Λιβαδιών: Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδα τους - Το Σχέδιο Περιοχής βάζει τρικλοποδιές σε επενδυτές - ΒΙΝΤΕΟ

Δημ.Λιβαδιών: Δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδα τους - Το Σχέδιο Περιοχής βάζει τρικλοποδιές σε επενδυτές - ΒΙΝΤΕΟ

Ενα Σχέδιο περιοχής έχει δημιουργήσει αντιδράσεις εδώ και χρόνια στο Δήμο Λιβαδιών.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, Μάριος Αρμένης, μιλά αποκλειστικά στο THEMAONLINE για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι δημότες με την τελική δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής. Ένα σχέδιο το οποίο θα αντικαταστήσει την περιοχή που βρίσκοταν τα διυλιστηρια αλλά και μεγάλο μέρος έκτασης του Δήμου Λιβαδιών.

Επιμέλεια: Ελενα Τσιακούπη

Ένα σχέδιο περιοχής το οποίο δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και το οποίο δεν αφορά μόνο τα τεμάχια που καταλαμβάνουν σήμερα οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, αλλά μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή όπου το μεγαλύτερο ποσοστό έκτασης βρίσκεται στον Δήμο Λιβαδιών.

Οπως αναφέρει ο Δήμαρχος παρά τις προτάσεις που κατέθεσαν πριν την δημοσίευση του Σχεδίου, κάποιες απο αυτές δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους δημότες και στο Δήμο γενικότερα.

Το Σχέδιο Περιοχής το οποίο καθορίζει την πολεοδομική πορεία της περιοχής μετά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου βρίσκουν κάθετα αντίθετη τη δημοτική Αρχή των Λειβαδιών.

 

Απαγόρευση οικοπεδοποίησης

Η απαγόρευση της οικοπεδοποίησης είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Οπως αναφέρει ο Δήμαρχος η ενθάρρυνση μόνο ενιαίων αναπτύξεων είναι παράλογη και ανέφικτη και επιφέρει μεγάλες επιπτώσεις . Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την τιτλοποίηση μη ολοκληρωμένων αναπτύξεων, ο οποίος ζητά τροποποίηση της σχετικής απόφασης, η οποία θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα σε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες μικρών τεμαχίων γης.

"Ενας απλός άνθρωπος ο οποίος έχει κάποια στρέματα δε θα μπορεί να το αξιοποιήσεί και θα αναγκαστεί να πάει να το δώσει σε μεγαλοεπιχειρηματίες όσα όσα , γιατι ο ίδιος δεν θα μπορεί να το αξιοποιήσει προς όφελος πρώτα της οικογένειας τους . Είναι αδιανόητο μια περιοχή που θα γίνει οικιστική-τουριστική , να μην μπορει να διαχωρίσει οικόπεδα ένας απλός άνθρωπος για να βολέψει την οικογένεια του και να μπορέσει να αποκαταστήσει τα παιδιά του" , εξηγεί ο Δήμαρχος.

Ζώνη Αθλητικών Διευκολύνσεων

Στην ίδια περιοχή (Τρίγωνο Λειβαδιών)  το πρόβλημα για τον Δήμο Λειβαδιών είναι η απαγόρευση οικοπεδοποίησης για σκοπούς ανέγερσης κατοικιών ή άλλων μεμονωμένων αναπτύξεων, επιτρέποντας μόνο παρεμφερείς με τον αθλητισμό αναπτύξεις. Θέση των Λειβαδιών είναι ότι πρέπει να επιτραπεί η οικοπεδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα να παραχωρηθούν κίνητρα για ειδικές αναπτύξεις, καθώς οι πρόνοιες αυτές υπήρξαν και στο παρελθόν χωρίς όμως να παρουσιαστεί ενδιαφέρον για τέτοιες αναπτύξεις. 

Περιοχή που γειτνιάζει με την Ορόκλινη- Λωρίδα Προστασίας

Η επέκταση της λωρίδας προστασίας της Λίμνης Ορόκλινης προκάλεσε μεγάλη αντίδραση. Υπάρχει κατανόηση για την ανάγκη προστασίας της λίμνης και της βιοποικιλότητάς της, ωστόσο ο Δήμος διαφωνεί κάθετα με την επέκταση της ζώνης προστασίας (buffer zone). "Πρόσθεσαν ακόμα μια πολυ μεγάλη λωρίδα προστασίας απο την πλευρά των Λιβαδιών με αποτέλεσμα καταστρέφουν ολόκληρα τεμάχια γης. Υπάρχει ενδιαφέρον για ανέγερση πανεπιστημίου με συνεργασία Κύπριου και Ρώσου επενδυτή" στη ζώνη αυτή που το Σχέδιο Περιοχής ορίζει ώς ζώνη προστασίας και δεν μπορει να αξιοποιηθεί. "Βαζουμε τρικλοποδίες στην ανάπτυξει του Δήμου Λιβαδιών" αναφέρει ο Δήμαρχος Λιβαδιών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top