ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Mercedes-AMG GT Black Series σπάει το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής στο Nürburgring

Η Mercedes-AMG GT Black Series σπάει το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής στο Nürburgring

Το πόσο κοντά είναι η νέα Mercedes-AMG GT Black Series στην αγωνιστική της έκδοση δεν αποτελεί πλέον μυστήριο. Και αυτό, ύστερα που ο Maro Engel, οδηγός της κατηγορίας GT3, έσπασε το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring.

Με τον επίσημο χρόνο του να είναι το 6:43,616, ο μετεωρίτης με τον V8 κινητήρα αποτελεί το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου, παραγωγής (και χωρίς μετατροπές) που γύρισε ποτέ την πίστα.

Ο Maro Engel εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα «εργαλεία» που του έδωσε η νέα Mercedes-AMG GT Black Series, τα οποία φέρει στο βασικό της πακέτο μάλιστα: τον παντοδύναμο V8 κινητήρα με τους 730 ίππους, το άρτια σχεδιασμένο αεροδυναμικό της προφίλ και μια σωρεία επιλογών όσο αφορά την λειτουργία των αναρτήσεων. Για παράδειγμα, το πτερύγιο μπροστά πήρε μια πιο επιθετική κλήση με την επιλογή «Race», ενώ η πίσω πτέρυγα ήταν στην μεσαία θέση της. Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της AMG χαμήλωσαν πίσω κατά πέντε χιλιοστά, και μπροστά κατά τρία, χιλιοστά. Ταυτόχρονα, ο Engel ρύθμισε το σύστημα αυτόματης πρόσφυσης της AMG, μεταξύ των σημείων 6 και 7 (από τα 9 συνολικά). Πάνω στις ζάντες της βρίσκονταν τα μαλακού μείγματος MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO, τα οποία προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό της, τα οποία σχεδιάστηκαν εν μέσω συνεργασίας της Mercedes και Michelin ειδικά για το κορυφαία μοντέλο της σειρά AMG GT.

Επίσης, όσον αφορά την αεροδυναμική απόδοση, η Mercedes-AMG GT Black Series έχει αποκομίσει πολλά χαρακτηριστικά από την αγωνιστική της έκδοση. Ένα από αυτά είναι και το κάλυμμα του κινητήρα, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από carbon fibre αλλά και οι δυο αεραγωγοί του που βοηθάνε στην ψύξη του κινητήρα.

Παράλληλα αυξάνει και την αεροδυναμική πίεση που ασκείται πάνω στο εμπρός μέρος του οχήματος. Μάλιστα, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απόλυτα ιδανικές για τον Maro Engel. Εκτός του ότι η άσφαλτος δεν ήταν εντελώς στεγνή, η θερμοκρασία αέρα ήταν 7 βαθμοί κελσίου ενώ η θερμοκρασία ασφάλτου ήταν 10 βαθμούς, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τις εξαιρετικές επιδόσεις της νέας Mercedes-AMG GT Black.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top