ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση κατά 2% σημείωσε ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν

Μείωση κατά 2% σημείωσε ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν

Μείωση κατά 2% σημείωσε ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ μείωση κατά 5,3% σημείωσαν οι πραγματικές ώρες εργασίας.
 

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταv κατά το 3ο τρίμηνο του 2020 υπολογίζεται στα 442.785 άτομα, εκ των οποίων 394.549 είναι υπάλληλοι και 48.236 αυτοαπασχολούμενοι.
 
Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες μειώσεις παρατηρήθηκαν, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στους τομείς των Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), Μεταφορών και Αποθήκευσης (NACE H), Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (NACE N), Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R) και Άλλων Δραστηριοτήτων Παροχής Υπηρεσιών (NACE S).
 
Εξάλλου, οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 3ο τρίμηνο του 2020 υπολογίζονται στις 185.796 χιλιάδες, με ποσοστό μείωσης 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
 
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες ποσοστιαίες μειώσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), Μεταφορών και Αποθήκευσης     (NACE H), Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (NACE N), Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R) και Άλλων Δραστηριοτήτων Παροχής Υπηρεσιών (NACE S).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top