ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά είναι τα νέα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης που κλείδωσαν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά είναι τα νέα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης που κλείδωσαν

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μετά τη βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων.   

Με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, τα μέτρα θα εφαρμοστούν οριζόντια σ’ όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Όλα όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για τα νέα μέτρα:

 «Όταν ανακοινώσαμε την τελευταία δέσμη μέτρων στις 27 Νοεμβρίου, αφήσαμε ανοικτό το παράθυρο για μερική αποκλιμάκωση ορισμένων περιορισμών ενόψει των εορτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επέτρεπε η επιδημιολογική εικόνα. Είχαμε προειδοποιήσει επίσης και για το ενδεχόμενο επαναφοράς αυστηρότερων μέτρων εάν υπάρξει επιδείνωση των δεδομένων. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές.

Όλοι γνωρίζετε ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, η χειρότερη από τότε που ενέσκηψε η πανδημία. Τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται νοσηλεία. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση στις νοσηλείες, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Μας ανησυχεί συνεχιζόμενη αύξηση της «θετικότητας» που καταγράφεται από τα τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου σε όλη την Κύπρο. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού, σε όλες τις πόλεις, χωριά, επαρχίες.

Θέλουμε να καταστείλουμε την περαιτέρω διασπορά του προτού είναι αργά. Για αυτό, το επόμενο διάστημα η προσπάθειά μας θα επεκταθεί σε κλειστούς χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας».

Παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων.

Τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφασίστηκαν:

-Οι χώροι εστίασης κλείνουν για δύο εβδομάδες και παραμένει το κέρφιου μετά τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί, ενώ από την απαγόρευση εξαιρούνται όσοι είναι εργαζόμενοι ή αυτοί που θα πρέπει να μετακινηθούν για ιατρικούς λόγους.

-Η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων, των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων καταστημάτων πέραν των πέραν των 500 τ.μ..

-Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ θα επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

-Αναστέλλονται οι προπονήσεις και οι αθλητικές διοργανώσεις για πρόσωπα κάτω των 18 ετών.

-Αναστέλλονται οι προπονήσεις και οι αθλητικές διοργανώσεις, εξαιρουμένων των πρωταθλημάτων Α’ Κατηγορίας και των αγώνων Εθνικών Ομάδων.

-Απαγορεύεται η λειτουργία και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, με τις εξαιρέσεις που θα ορίζονται στο σχετικό Διάταγμα.

-Απαγορεύονται οι ομαδικές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για παιδιά κάτω των 18 ετών, όπως καθορίζονται στις σχετικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top