ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινοτάρχης Ορόκλινης: Επιτέλους γίνεται πραγματικότητα η κατασκευή κυματοθραυστών

Κοινοτάρχης Ορόκλινης: Επιτέλους γίνεται πραγματικότητα η κατασκευή κυματοθραυστών

Πραγματικότητα γίνεται επιτέλους η κατασκευή κυματοθραυστών στην Ορόκλινη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Νεόφυτος Φακοντής, προσθέτοντας πως οι επτά κυματοθραύστες θα κοστίσουν άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής είπε πως «παλεύουμε για το αίτημα με στόχο την κατασκευή των κυματοθραυστών στην περιοχή εδώ και τρία χρόνια. Επιτέλους το αίτημα αυτό έγινε κατορθωτό χάρις στις προσπάθειες των βουλευτών της επαρχίας, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, που πρωτοστάτησε, αλλά και στη βοήθεια που είχαμε από το Υπουργείο Μεταφορών και ειδικότερα τον Υπουργό Γιάννη Καρούσο».

Πρόσθεσε ότι «το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μεταξύ άλλων την κατασκευή επτά παράλληλων κυματοθραυστών, την ανύψωση τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών ανατολικότερα και την κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου στο τμήμα της ακτής μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach που δημιουργούσε ορισμένα προβλήματα όσον αφορά τη διάβρωση της παραλίας. Οι προσφορές λήγουν στις 5 Φεβρουαρίου 2021, πιστεύουμε ότι το έργο θα αρχίσει εντός του πρώτου εξαμήνου του καινούργιου χρόνου, ενώ από την υπογραφή του Συμβολαίου η κατασκευαστική εταιρεία αναμένεται να το παραδώσει μέσα σε 24 μήνες».

Ανέφερε ακόμα ότι «το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα €3.949.200 επιπλέον ΦΠΑ. Αναμένεται πως η κατασκευή των κυματοθραυστών όχι μόνο θα αναβαθμίσει την περιοχή και την παραλία της Ορόκλινης αλλά θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε την παραλία που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της διάβρωσης. Είναι ένα αίτημα μας που ικανοποιήθηκε τόσο από το Υπουργείο Μεταφορών όσο και την κυβέρνηση που εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα δαπανήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατασκευή των κυματοθραυστών».

Στις δηλώσεις του ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε και στη Γ Φάση του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας και είπε πως "με βάση και την τελευταία δήλωση του Υπουργού Μεταφορών, η τελευταία Φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που αφορά ένα μέρος της Λάρνακας και κατ’ επέκταση της Ορόκλινης, οι προσφορές αναμένεται να προκηρυχθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και ίσως και την επόμενη εβδομάδα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top