ΔΙΕΘΝΗ

H Koμισιόν ανακοίνωσε χρηματοδότηση για καινοτομία, συστάσεις για ΚΑΠ και βέλτιστες πρακτικές 5G

H Koμισιόν ανακοίνωσε χρηματοδότηση για καινοτομία, συστάσεις για ΚΑΠ και βέλτιστες πρακτικές 5G

Η Κομισιόν, ανακοίνωσε ότι επέλεξε σήμερα 38 από τις πιο υποσχόμενες νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ευρώπη και τις χρηματοδοτεί με 176 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την προώθηση της καινοτομίας.

Με 4.200 αιτήσεις αυτός ήταν ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης στην πιλοτική φάση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας EIC.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν οι καινοτομίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια επαναστατική συσκευή για ταχεία ανίχνευση σήψης και μια καινοτόμο ρομποτική τεχνολογία διαλογής για τη μείωση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ που επιλέχθηκαν για το EIC Accelerator Pilot προέρχονται από 18 χώρες, με τον μεγαλύτερο αριθμό να προέρχεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα το 21% από αυτές είναι γυναίκες CEOs.

Κάθε εταιρεία θα λάβει επιχορήγηση ύψους έως 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της καινοτομίας τους και 19 από αυτές πρόκειται να λάβουν άμεση επένδυση ιδίων κεφαλαίων έως και 15 εκατομμύρια ευρώ από το πρόσφατα ιδρυμένο EIC Fund.

Εκτός από την οικονομική υποστήριξη, αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες καθοδήγησης, δικτύωσης και επιτάχυνσης επιχειρήσεων, για να τους βοηθήσουν να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Booking.com και Expedia ευθυγραμμίστηκαν με κοινοτική νομοθεσία για καταναλωτές

Επιπλέον η Κομισιόν ανακοίνωσε  ότι η Booking.com και ο Όμιλος Expedia βελτίωσαν την παρουσίαση των προσφορών διαμονής τους, ευθυγραμμίζοντας την με την κοινοτική νομοθεσία για τους καταναλωτές.

Οι αλλαγές ακολούθησαν στενό διάλογο με την Κομισιόν και τις αρχές καταναλωτών της ΕΕ και αφορούν πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις καθώς και τις τεχνικές που τις επηρεάζουν.

Η συμφωνία μεταξύ της Κομισιόν και των δύο εταιρειών αποτελεί μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας κατά την οποία η Επιτροπή εργάζεται συνεχώς για την προστασία των καταναλωτών.

Εφαρμογή κανονισμού αμοιβαίας αναγνώρισης εντολών δέσμευσης και δήμευσης εγκληματικών περιουσιακών στοιχείων

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, από αύριο, ο κανονισμός για την αμοιβαία αναγνώριση των εντολών δέσμευσης και δήμευσης θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην ΕΕ.

Με αυτούς τους νέους κανόνες, θα είναι ευκολότερο για τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεργάζονται για τη δέσμευση και τη δήμευση εγκληματικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται σε διαφορετικά κράτη μέλη. Η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που δημιουργούνται από εγκληματικές δραστηριότητες αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν επίσης τα δικαιώματα των θυμάτων σε αποζημίωση και αποζημίωση σε διασυνοριακές υποθέσεις. Περιλαμβάνουν επίσης διασφαλίσεις που διασφαλίζουν ότι η αμοιβαία αναγνώριση των εντολών δέσμευσης ή δήμευσης είναι σύμφωνη με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Ο κανονισμός δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από 24 μήνες, μετά τη συμφωνία και την επίσημη έγκριση από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βέλτιστες πρακτικές για κόστος ανάπτυξης δικτύου και πρόσβαση σε 5G

Επιπλέον, σήμερα, τα κράτη μέλη της ΕΕ παρουσίασαν μια έκθεση που συγκεντρώνει τις προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές τους για τη μείωση του κόστους της ανάπτυξης του δικτύου και για την έγκαιρη πρόσβαση στο ραδιοφάσμα για 5G.

Η σημερινή έκθεση σηματοδοτεί το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη της εργαλειοθήκης βέλτιστων πρακτικών, μετά τη σύσταση της Κομισιόν από τον Σεπτέμβριο του 2020. Η έκθεση συγκεντρώνει τα μέτρα, τα οποία τα κράτη μέλη ανέφεραν ως τα πιο αποτελεσματικά σε αυτούς τους δύο τομείς, εντοπίζοντας τις κύριες τάσεις και παρέχοντας τα καλύτερα παραδείγματα για βελτίωση της συνδεσιμότητας.

Η "Εργαλειοθήκη Συνδεσιμότητας" θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαρτίου 2021. Τα μέτρα για τη μείωση του κόστους της ανάπτυξης δικτύου περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών για τις άδειες εγκατάστασης δικτύου, καθώς και την επέκταση των πληροφοριών των φορέων εκμετάλλευσης και τα δικαιώματά τους να έχουν πρόσβαση σε υπάρχουσα υποδομή για εγκατάσταση δικτύων.

Όσον αφορά την εκχώρηση φάσματος 5G, η έκθεση εξετάζει οικονομικά κίνητρα για φορείς εκμετάλλευσης σε δημοπρασίες φάσματος και διασυνοριακό συντονισμό για εκχωρήσεις ραδιοφάσματος, για την υποστήριξη καινοτόμων υπηρεσιών 5G, ιδίως στον κλάδο και στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η Κομισιόν θέσπισε επίσης σήμερα ένα νέο σύστημα διορισμού επιδιαιτητών για τον χειρισμό διαφορών στο πλαίσιο των εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών της ΕΕ. Με αυτό το νέο σύστημα επιδιώκει να ενισχύσει την επιβολή των εμπορικών συμφωνιών. Εκτός από αυτές τις προσπάθειες, η Κομισιόν υπέγραψε την υπόσχεση για την ισότητα εκπροσώπησης στη διαιτησία, η οποία στοχεύει στην αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών στη διεθνή επίλυση διαφορών.

Τέλος η Κομισιόν εξέδωσε σήμερα συστάσεις σε κάθε κράτος μέλος για τη διαμόρφωση των στρατηγικών τους σχεδίων στο πλαίσιο της κοινής γεωργικής πολιτικής (ΚΑΠ). Αυτές οι συστάσεις αποτελούν μέρος του διαλόγου μεταξύ της Κομισιόν και των κρατών μελών για να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν την ΚΑΠ από το 2023. Αυτά τα στρατηγικά σχέδια που αποτελούν βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ, θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο κάθε κράτος μέλος θα χρησιμοποιήσει τα μέσα της ΚΑΠ βάσει ανάλυσης των συνθηκών και των αναγκών τους και προκειμένου να επιτύχει τους στόχους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top