ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ επαφών κυβέρνησης με τα κόμματα για τον προϋπολογισμό - Που κινούνται οι απαιτήσεις των 'μικρών'

Μπαράζ επαφών κυβέρνησης με τα κόμματα για τον προϋπολογισμό - Που κινούνται οι απαιτήσεις των 'μικρών'

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επαφές κομμάτων και κυβέρνησης τις επόμενες μέρες για το θέμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, μετά την απόρριψή του από την Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη Πέμπτη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι επαφές με τα κόμματα για τον προϋπολογισμό, γίνονται σε τρία επίπεδα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, από τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ την Τρίτη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας θα ανεβεί τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα συνομιλήσει για το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών έχει και θα εξακολουθήσει να έχει συνεχείς διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να επιδιώξει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για να διαμορφώσει συνθήκες ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, και πρόσθεσε πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους καλέσει σε συνάντηση είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε αυτή μεταφέροντάς του τις θέσεις του ΑΚΕΛ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εξέφρασαν χθες την κοινή θέση ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι περιπέτειες για τον κυπριακό λαό και τον τόπο μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ζήτησε από τον Πρόεδρο να δώσει άμεσα εντολή ώστε να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία, κάτι που το κόμμα θέτει ως προϋπόθεση για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top