ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ToThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη συζητώντας τις πολυπόθητες χαλαρώσεις αλλά και τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν.

Ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε πως παρατηρεί μια αρχική σταθεροποίηση στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών όμως δε δίστασε να τονίσει πως οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί.

Όσον αφορά τις χαλαρώσεις εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενο άνοιγμα των malls θεωρώντας πως θα παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μπορεί να ανοίξουν τονίζοντας πως η καμπή βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Έκανε λόγο για τις 4 ημέρες (παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιά) λέγοντας με νόημα πως δεν πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιακές χαλαρώσεις, με πρώτη γραμμή άμυνας το κέρφιου που ενδέχεται να μεταφερθεί ίσως στις 23:00 ή 00:00.

Αινιγματικός παρουσιάστηκε όσον αφορά τους χώρους εστίασης αφού το μίνι-άνοιγμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη αν θα περιλαμβάνει εστιατόρια και καφετέριες με τον ίδιο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο.

Τέλος και αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ανέφερε πως το νέο στέλεχος και η μετάλλαξη του ιού πιθανόν να καθιστούν πολύ μεγαλύτερη τη μεταδοτικότητα όμως δε φαίνεται να διαφέρει σε συμπτωματολογία κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού πιθανότατα δε θα επηρεάσει το εμβόλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top