ΚΟΣΜΟΣ

Απόπειρα φίμωσης του Οσμάν Καβαλά μέσω παράτασης της κράτησής του καταγγέλλει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Απόπειρα φίμωσης του Οσμάν Καβαλά μέσω παράτασης της κράτησής του καταγγέλλει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Απόπειρα παραδειγματικής φίμωσης τους Οσμάν Καβαλά μέσω παράτασης της κράτησής του από τις τουρκικές αρχές καταγγέλλει εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ αναφέρει: "το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ότι η σύλληψη και η προδικαστική κράτηση του Οσμάν Καβαλά πραγματοποιήθηκε ελλείψει αποδείξεων που να στηρίζουν λογική υποψία ότι διέπραξε αδίκημα και στην πράξη συντελεί σε έναν απώτερο σκοπό, δηλαδή να τον φιμώσει και να αποτρέψει άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Όπως σημειώνει "η απόφαση την περασμένη Παρασκευή δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη να διατηρήσει στη φυλακή τον Οσμάν Καβαλά, παρά την απερίφραστη οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιβαίνει στη δηλωμένη δέσμευση της Τουρκίας για το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου της αθωότητας".

"Όπως υπογραμμίστηκε από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν να διαλύσουν την έντονη υποψία ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του Οσμάν Καβαλά και η έναρξη νέας έρευνας αντιπροσωπεύουν συνεχή παραβίαση της νομικά δεσμευτικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 10ης Δεκεμβρίου 2019", σημειώνει.

"Καλούμε λοιπόν την τουρκική δικαιοσύνη να δώσει συνέχεια στις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και να εφαρμόσει την προαναφερθείσα απόφαση και να απελευθερώσει επειγόντως τον Οσμάν Καβαλά", τονίζει.

"Ως υποψήφια χώρα και επί μακρόν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Τουρκία πρέπει επειγόντως να σημειώσει συγκεκριμένη και συνεχή πρόοδο όσον αφορά τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top