ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δες που και πώς μπορείς να γιορτάσεις ένα «κανονικό» ρεβεγιόν – Τιμές ευκαιρίας σε ξενοδοχεία λόγω «χαλαρώσεων»

Δες που και πώς μπορείς να γιορτάσεις ένα «κανονικό» ρεβεγιόν – Τιμές ευκαιρίας σε ξενοδοχεία λόγω «χαλαρώσεων»

Μετά και τις μικρές χαλαρώσεις ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κερδήθηκαν επίσης κάποιες μικρές χαλαρώσεις για τους διαμένοντες σε ξενοδοχεία της Κύπρου, επιτρέποντας έτσι κάποιου τύπου εορταστικές «ρεβεγιόν». Την ίδια στιγμή, έχει προηγουμένως παραταθεί το έκτακτο σχέδιο που προσφέρει εκπτώσεις διαμονής στους Κυπρίους.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, ο οποίος μας ενημέρωσε πως «κατόπιν παρέμβασης του συνδέσμου κερδήθηκαν και αντίστοιχες χαλαρώσεις για τα ξενοδοχεία».

Πώς θα εορτάσουν οι διαμένοντες σε ξενοδοχεία

Συνοπτικά, αντί στις 21:00 το βράδυ, οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία θα μπορούν να παραμείνουν στους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων μέχρι και τις 23:00 το βράδυ, κατά τις δύο εορταστικές παραμονές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται προσπάθειες για να επεκταθεί το ωράριο της παραμονής Πρωτοχρονιάς, κατ’ αναλογία του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει κυκλοφορία μέχρι και τις 01:00 τα ξημερώματα.

Σημειώνουμε πως το μέγιστο όριο είναι τα 75 άτομα, λαμβάνοντας υπόψη και τα μέτρα ασφαλείας που προϋποθέτουν ορισμένο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικά. Δηλαδή, όπως αναφέρει και η οδηγία, υπάρχει μέγιστος αριθμό τα 75 πρόσωπα συνολικά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, με παράλληλη τήρηση του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ., κατ’ ελάχιστο, για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ., κατ’ ελάχιστο, για εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνουμε πως η πρόσβαση στους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων επιτρέπεται μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά.

Ευκαιρία για μια "κανονική" έξοδο  

Ο κ. Ρουσουνίδης έδειξε ευχαριστημένος για τις περιστάσεις και ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως «είναι μια βελτίωση, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική διαμονή».

Κληθείς να σχολιάσει την ζήτηση που υπάρχει, τόνισε πως «πολύ πιθανόν να υπάρξει αυξημένη ζήτηση, αλλά να μην ξεχνάμε πως μετά και την επιβολή του μερικού/ολικού lockdown, είχαμε σωρεία ακυρώσεων».

Ζήτηση, διαθεσιμότητα και Προγράμματα με τιμές ευκαιρίας  

Επιπρόσθετα, σε ερώτησή μας για την ζήτηση και τη διαθεσιμότητα, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε πως «υπάρχουν επιλογές και στις πόλεις όλων των επαρχιών, όσο και στα ορεινά». Φυσικά, διευκρίνισε ότι πρώτη επιλογή του κόσμου αποτελούν οι ορεινές περιοχές του νησιού μας.

Κατάλογος και ευκαιρίες από ΠΑΣΥΞΕ

Υπενθυμίζουμε εδώ πως ο ΠΑΣΥΞΕ έχει δημοσιεύσει κατάλογο με ξενοδοχεία που παρέχουν ειδικές τιμές, εντός του οποίου υπάρχει και κατηγορία για τους μήνες Νοέμβριος 2020 – Μάρτιος 2021. Πατήστε εδώ για να τον δείτε.

Σημειώνουμε εδώ πως σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή, ίσως κάποια ξενοδοχεία που ήταν ενταγμένα να έχουν κλείσει λόγω του νέου lockdown που έχει επιβληθεί.

Κατάλογος και ευκαιρίες από Υφυπουργείο Τουρισμού

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πρόσφατα την «Παράταση της χρονικής διάρκειας του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέχρι την 31η Μαρτίου 2021».

Ένα σχέδιο που έχει σκοπό να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό από Κύπριους πολίτες.

Τα ξενοδοχεία που είναι ενταγμένα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείο Τουρισμού, έχουν αρκετά ελκυστικές τιμές. Χαρακτηριστικά, η μέγιστη ανώτατη τιμή για ένα βράδυ σε διπλό δωμάτιο με πρωινό, είναι τα 60 ευρώ.

Από την τελική τιμή το 35% παρέχεται από το Υφυπουργείο. Για να δείτε τον κατάλογο καταλυμάτων ανά επαρχία πατήστε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top