ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Κατηγορίες και ατάκες φωτιά για Λεμεσού, Μόρφου και Ταμασού - «Παλιόπαιδα οι Βατοπαιδινοί, ακόμα λίγο να τους τες αστράψω»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Κατηγορίες και ατάκες φωτιά για Λεμεσού, Μόρφου και Ταμασού - «Παλιόπαιδα οι Βατοπαιδινοί, ακόμα λίγο να τους τες αστράψω»

Σε μια αποκαλυπτική και γεμάτη κατηγορίες συνέντευξη προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, κάτι το οποίο έφερε και τις πρώτες αντιδράσεις από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το παρελθόν του, για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές όπου είχε εκλεγεί με μειοψηφία, για τις σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Λεμεσού και τους Βατοπαιδινούς, για την κρίση μετά την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον ίδιο, για την Ρωσική επιρροή στην Κύπρο, αλλά και τον Μόρφου Νεόφυτο.

Αρχικά, τόνισε πως υποστήριζε τον Κύκκου Νικηφόρο, καθώς δεν ήθελε τον Μητροπολίτη Λεμεσού. Όμως, κληθείς να σχολιάσει την στάση του Κύκκου, απάντησε: «Τι να σου πω; Να τον πω βλάκα; (Κύκκου Νικηφόρο). Με ύβρισε δύο φορές μέσα στη Σύνοδο…».

Ακολούθως, εξήγησε το παρασκήνιο γύρω από την εκλογή του, επισημαίνοντας πως είχε συναντήσεις και με τους δύο προαναφερθέντες Μητροπολίτες. Υποστήριξε πως είπε στον Κύκκου να τον στηρίξει και να παραιτηθεί στον ένα χρόνο, αφού κάνει τις τομές που ήθελε να κάνει και δεν μπορούσαν να κάνουν οι άλλοι, με τον Νικηφόρο να του απαντά: «Αστειεύεσαι, έχω τους εκλέκτορες εγώ και εκλέγομαι και θα σε κάνω Αρχιεπίσκοπο εσένα και να περιμένω να παραιτηθείς; Όχι».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε και τον Λεμεσού όπου «έδωσαν τα χέρια», όταν συμφώνησαν, μετά από πρόταση του Αθανάσιου που σύμφωνα με τον νυν Αρχιεπίσκοπο έλεγε: «Μου δίνεις τρεις αιρετούς και να σου δώσω τρεις οφικιάλιους, να πάμε και οι δύο στην τρίτη ψηφοφορία και να πετάξουμε έξω τον Νικηφόρο;»

Μάλιστα, υποστηρίζει πως γνώριζε πως θα βγει, αφού οι του ΑΚΕΛ «δεν θα τους άφηνε ο Χριστόφιας να ψηφίσουν τον Λεμεσού», καθώς «Άγιο Όρος δεν θα ψήφιζαν με τίποτα», ενώ είχε εμμέσως διαβεβαιώσεις πως ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα τον στήριζε σε μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτού και του Λεμεσού Αθανάσιου.

Επιπρόσθετα, αποκάλεσε «παλιόπαιδα» τους Βατοπαιδινούς, συμπεριλαμβανομένου του Λεμεσού, ενώ πρόσθεσε πως «ακόμα λίγο να τους τες αστράψει».

Παράλληλα, κατηγόρησε και τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα, πως «πιάνει ππαράν και για να τους καλοπιάσει (σ.σ. τους Ρώσους) έκανε ρωσικό ναό εκεί».

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τον Μόρφου σε σχέση με τις πρόσφατές του δηλώσεις για την πανδημία, τα εμβόλια και τα περιοριστικά μέτρα, λέγοντας πως «κοροϊδεύει τους πάντες» και «λέει πράγματα ακαταλαβίστικα», ενώ ανέφερε πως ο Μόρφου υποστηρίζει πως θα είναι αυτός ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος και όχι ο Αθανάσιος.

Απάντησε ο Αθανάσιος:
O Mητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει ότι όσα του καταλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι «ψέματα και συκοφαντίες», ενώ εξέφρασε την λύπη του για την χρονική στιγμή που επέλεξε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση, καθώς «πάντα διαλέγει άγιες μέρες να τα δημοσιεύει, λες κι έχει σκοπό να σκανδαλίσει τον λαό και να συντρίψει το πνευματικό και κατανυκτικό πνεύμα των αγίων εορτών, που είναι μέρες αγάπης, ειρήνης και συγχώρεσης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top