ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλη η μάχη στην εντατική για 20 συναθρώπους μας- Συνολικά 42 νοσηλεύονται κρίσιμα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλη η μάχη στην εντατική για 20 συναθρώπους μας-  Συνολικά 42 νοσηλεύονται κρίσιμα

Τον θάνατο τεσσάρων ατόμων με COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 117,  και 907 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 154 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.
 
 Έχουν πραγματοποιηθεί 18,070 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).
 
 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα 907 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 21,315.
 

Νοσηλευόμενοι
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 154 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 42 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Από τους 42 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 20 είναι διασωληνωμένοι, οι πέντε νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 17 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:  Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 63 ασθενείς από τους οποίους οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι 58 στον θάλαμο COVID, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας 47 ασθενείς από τους οποίους οι 24 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (5 εκτός αναπνευστήρα), οι 15 στον θάλαμο COVID και οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο Νοσοκομείο Λεμεσού 41 ασθενείς από τους οποίους οι 36 στον θάλαμο COVID, οι 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και ο 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο Μακάρειο Νοσοκομείο τρεις ασθενείς στον θάλαμο COVID.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου (63 ασθενείς)

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

5

Θάλαμος COVID

58

Λευκωσίας

(47 ασθενείς)

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

24 (5 εκτός αναπνευστήρα)

Θάλαμος COVID

15

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

8

Λεμεσού

(41 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

36

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

4

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

1

Μακάρειο

(3 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

3

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top