ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Δ΄ ΜΕΡΟΣ): Ο νέος «σταθμός» του Μπεργκ, το «όχι» του Σωφρόνη, ο ΧΑΜΟΣ που προκάλεσε το «αιώνιο» ντέρμπι και ο νέος… φονικός ιός

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Δ΄ ΜΕΡΟΣ): Ο νέος «σταθμός» του Μπεργκ, το «όχι» του Σωφρόνη, ο ΧΑΜΟΣ που προκάλεσε το «αιώνιο» ντέρμπι και ο νέος… φονικός ιός

Το τριήμερο 29-31 Δεκεμβρίου, δημοσιεύσαμε τα τρία από τα τέσσερα μέρη του Καζαμία 2021 και μάθατε πρώτοι απ΄ όλους τις… έγκυρες προβλέψεις/προφητείες μας για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Α΄ ΜΕΡΟΣ): «Τρένο» Σωφρόνης και ΑΠΟΕΛ, τα ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ κορωνοϊού-VAR, το ΞΕΣΠΑΣΜΑ Τιμούρ και το #UncleStavrosOut

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Β΄ ΜΕΡΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ): Το σκάνδαλο με τα ΣΤΗΜΕΝΑ που έβαλε ΛΟΥΚΕΤΟ στο πρωτάθλημα και… οι σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Γ΄ ΜΕΡΟΣ): Το «κόλπο-γκρόσο» για την προεδρία της ΚΟΠ, η επιστροφή-«βόμβα» Μιχαηλίδη σε μεγάλη ομάδα, ο διάδοχος του Μπεργκ και άλλα πολλά!

Και φυσικά, συνεχίζουμε σήμερα Πρωτοχρονιά (01/01/2021) με το Δ΄ και τελευταίο μέρος…

Κοιτάξαμε λοιπόν ξανά πολύ προσεκτικά τη μαγική μας σφαίρα και καταγράψαμε – εν συντομία – τα πιο… “καυτά” αθλητικά γεγονότα που είδαμε σ΄ αυτήν να διαδραματίζονται στον χώρο του πολύπαθου Κυπριακού ποδοσφαίρου, τους τελευταίους τρεις μήνες του νέου έτους!

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ (με κεφαλαία γράμματα), ΟΤΙ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ (κρύο ή όχι, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς διαθέτουμε) χαλαρά και στο πνεύμα των γιορτών και ΔΕΝ έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να ειρωνευτεί, να προσβάλει ή να προκαλέσει…

Καλή ανάγνωση!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να κάνει αγωνιστική “κοιλιά”, αφού ο Ανδρέας Μιχαηλίδης έθεσε ως προτεραιότητα την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τις δύο σερί νίκες επί των Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους. Ο πρόεδρος των “γαλαζοκιτρίνων” όμως έχει αντίθετη άποψη, αφού είναι λάτρης της παροιμίας “καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη” και θυμίζει στον κόουτς τη διαχρονική ατάκα “ένας προπονητής είναι πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι”, προκειμένου να… έχει το νου του. Ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Ίντερ, η οποία έκανε μία πρώτη βολιδοσκόπηση ενόψει Ιανουαρίου, ενώ ο Σωφρόνης Αυγουστή απολύθηκε από την ΑΕΚ και τη θέση του πήρε ο Τον Κάανεν, ο οποίος προτιμήθηκε αντί των Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Τόμας Κρίστιανσεν που ήταν επίσης υποψήφιοι για τον πάγκο. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, άδραξε την ευκαιρία και έκανε ηγεμονική πρόταση στον Αυγουστή, ο οποίος όμως αφού την άκουσε προσεκτικά, δεν απαντούσε στη συνέχεια στα τηλεφωνήματα του διοικητικού ηγέτη της Λεμεσιανής ομάδας, βάζοντας (τυχαία) ως ήχο κλήσης το πιο κάτω τραγούδι:

Από εκεί και πέρα, η Ανόρθωση έκανε το “μπαμ”, αφού έδωσε τα χέρια με τον Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος αντικατέστησε τον Τιμούρ Κετσπάγια, που είπε “ναι” στην πρόταση του Γιώργου Κούμα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κύπρου, με τον Γεωργιανό τεχνικό να ξεκαθαρίζει προτού πει το “ναι”, ότι δεν θέλει κανένας να ανακατώνεται μες τα πόθκια του. Η Ομόνοια πάει “τρένο” με τον Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν στον πάγκο της και “πατάει” κορυφή, ενώ η Νέα Σαλαμίνα μετά την πρόσληψη του Ανδρέα Μουσκάλλη, “γύρισε τον διακόπτη” και κάνει όνειρα πρώτης εξάδας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο “αιώνιο” ντέρμπι της Λευκωσίας, θύμισαν στιγμές… απείρου κάλλους του παρελθόντος, με τη διαφορά ότι και οι δύο ομάδες είχαν σφοδρά και δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή και τον χειριστή VAR, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί οριστικά εις βάρος και των δύο ομάδων λόγω επεισοδίων στις εξέδρες (σσ. ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα), αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ των παικτών και όλων όσων ήταν στους πάγκους των δύο πάγκων. Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα από την αρχή, σε ουδέτερο γήπεδο και με τις δύο ομάδες να επιλέγουν διαιτητή και VARίστα της αρεσκείας τους, προκειμένου να γίνει κλήρωση και όχι ορισμός. Λόγω του ότι υπήρχε διαφωνία από τους “αιώνιους” ακόμα και γι΄ αυτό, αποφασίστηκε να γίνει κλήρωση για τους δύο… “τυχερούς” διαιτητές σε ζωντανή μετάδοση από το ΡΙΚ στα πρότυπα του “Ευχάριστου Σαββατόβραδου”, με παρουσιάστρια την γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφο-καλλονή, Ντιλέτα Λεότα και συμπαρουσιαστή τον Ανδρέα Πογιατζή, ο οποίος έκανε ένα ακόμα επαγγελματικό του όνειρο πραγματικότητα. Η τηλεθέαση κτύπησε “κόκκινο” και η “καυτή πατάτα” έπεσε στους Βασίλη Δημητρίου και Λούκα Σωτηρίου, οι οποίοι όμως δύο μέρες πριν τη σέντρα δήλωσαν κώλυμα και η ΚΟΠ αποφάσισε να φέρει ξένους διαιτητές και VARίστες, οι οποίοι τελικά κάνουν μία αψεγάδιαστη διαιτησία σε όλα τα επίπεδα και γλυκαίνονται οι υπόλοιπες ομάδες, απαιτώντας τουλάχιστον σε όλα τα ντέρμπι από εδώ και πέρα ξένους διαιτητές και χειριστές VAR, προκαλώντας νέες αναταραχές στο “Παλάτι” της Έγκωμης… Ο Σ.Δ.Κ. αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και απειλεί με απεργία διαρκείας.

Η ΚΟΠ όμως αγνοεί τις απειλές των Κύπριων διαιτητών, αφού ξέρει ότι στο τέλος θα κάνουν πίσω και αποφασίζει – σε πρώτη φάση – να φέρει διαιτητές από την Ελλάδα, κάνοντας όμως σκληρές διαπραγματεύσεις προτού κλείσει τα σχετικά deals, αφού έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια τους τελευταίους μήνες για να στηρίξει οικονομικά τις Κυπριακές ομάδες και προσπαθεί να περιορίσει τα περιττά έξοδα. Τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε η Ομοσπονδία μας και ήδη με κάποιους πρωτοκλασάτους διαιτητές, οι επαφές οδηγήθηκαν σε “ναυάγιο”… Για του λόγου το αληθές, δείτε το πιο κάτω βίντεο:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Εν τέλει, η έλευση ξένων διαιτητών από Ελλάδα και Ασία, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, αφού οι μισοί τα έκαναν μαντάρα και κάποιες ομάδες άρχισαν ήδη να… νοσταλγούν τους δικούς μας ρεφ. Τελικά, μετά από πιέσεις πολλών ομάδων, το μέτρο αυτό ακυρώνεται και άπαντες εκφράζουν ανοικτά την στήριξη τους στην Κυπριακή διαιτησία, με τον Γιώργο Πάπουτσο να δηλώνει εμφανώς συγκινημένος ότι δεν θα προδώσουν την εμπιστοσύνη τους. Πολύ γρήγορα όμως, το κλίμα αλλάζει άρδην, αφού στην αμέσως επόμενη αγωνιστική, στα έξι από τα δέκα ματς (σσ. μιλάμε για πρωτάθλημα 20 ομάδων, για να μην ξεχνιόμαστε…) οι Κύπριοι διαιτητές τα έκαναν “θάλασσα” και άρχισε ξανά το ανάθεμα από παράγοντες και οπαδούς και η απαίτηση για έλευση ξένων! Εκνευρισμένος από την αλλοπρόσαλλη στάση των παραγόντων των ομάδων ο Γιώργος Κούμας, “κόβει μαχαίρι” τη συγκεκριμένη συζήτηση, στέλνει και το VAR στον… αγύριστο και μάλιστα περνάει νέο άρθρο στην προκήρυξη του πρωταθλήματος με τη μορφή του κατεπείγοντος, σύμφωνα με το οποίο, οποιοσδήποτε παράγοντας ζητήσει ξανά ξένους διαιτητές, θα τιμωρείται η ομάδα του με αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, αλλά γρήγορα όλοι συμμορφώνονται για… ευνόητους λόγους. Μέσα σ΄ όλα, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε για 2η φορά την Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκε στη φάση των “16” ως πρώτος στον όμιλο του και η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την Άρσεναλ, με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη όμως να απολύεται μετά την ήττα από τη Δόξα και να μένει… εμβρόντητος! Ο λόγος είναι απλός. Στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε τρεις σερί ήττες και ο Πρόδρομος Πετρίδης ανακοίνωσε άμεσα την πρόσληψη του Τάκη Αντωνίου, αφού έμεινε εντυπωσιασμένος από τις αναλύσεις που έκανε τα τελευταία χρόνια σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές όποτε έχανε ο ΑΠΟΕΛ. Ο Απόλλωνας εν τέλει κάνει το “μπαμ” και φέρνει στην Κύπρο τον (ιδιόρρυθμο) Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δηλώνει στην επίσημη παρουσίαση του: “Για μένα, είμαστε ήδη πρωταθλητές” και προϊδέασε τους πάντες για το τι θα ακολουθήσει αν βιώσει ανάλογα συναισθήματα με αυτά που βίωσε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-2018, στο ματς με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ, αλλά κυρίως στο διακοπέν ντέρμπι-τίτλου με αντίπαλο την ΑΕΚ… Λίγο πριν φύγει το 2021 όμως, από τη μακρινή Ιαπωνία έρχεται μία σοκαριστική είδηση που προκαλεί παγκόσμιο τρόμο, αφού ένας ηλικιωμένος Ιάπωνας γκουρού της μόδας έφαγε maki με πικάντικο φιλέτο αρουραίου και βρασμένες ακρίδες σε ζαχαρούχο γάλα σόγιας (όπως θα έλεγε ο συνάδελφος Άθως Παπαμιχαήλ) και από αυτή την αηδία προέκυψε το Takamouri (Τακαμούρι) που γρήγορα μεταλλάχθηκε στο φονικό ιό Terezina (Τερεζίνα) και άρχισαν ήδη να ξυπνούν οι εφιάλτες της Ουχάν που “γέννησε” τον Covid-19 τον Δεκέμβριο του 2019…

Άντε και καλή χρονιά!

The post ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021 (Δ΄ ΜΕΡΟΣ): Ο νέος «σταθμός» του Μπεργκ, το «όχι» του Σωφρόνη, ο ΧΑΜΟΣ που προκάλεσε το «αιώνιο» ντέρμπι και ο νέος… φονικός ιός appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top