ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΟΚΑΡΕ τη Λίβερπουλ η Σαουθάμπτον και ΧΑΜΟΣ στην κορυφή! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΣΟΚΑΡΕ τη Λίβερπουλ η Σαουθάμπτον και ΧΑΜΟΣ στην κορυφή! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Έριξε στο καναβάτσο τη Λίβερπουλ η Σαουθάμπτον, καθώς οι «Άγιοι» επιβλήθηκαν 1-0 στο «St. Mary’s» και πλέον η Γιουνάιτεντ φαντάζει άκρως απειλητική στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε ούτε τώρα να επιστρέψει στις νίκες, φεύγοντας με άδεια «χέρια» από την έδρα της Σαουθάμπτον, καθώς ηττήθηκε 1-0 από τους «Άγιους».

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ από τα… αποδυτήρια και παρά το γεγονός ότι πίεσε για την ανατροπή. δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, καθιστώντας ανούσια την υπεροχή της στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας.

Με αρκετή δόση τύχης και καλή διαχείριση, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές (3 ισοπαλίες), ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 29 πόντους.

Από την άλλη, οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να αποφύγουν την τρίτη διαδοχική γκέλα, μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Γουέστ Μπρομ (1-1 εντός) και Νιουκάστλ (0-0 εντός).

Παραμένει στην πρώτη θέση της Premier League με 33 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως έχει παιχνίδι λιγότερο, με τη μάχη του τίτλου να έχει μόλις «ανάψει».

Το ματς

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τη Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Ραλφ Χάζενχατλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα με πανέμορφο τελείωμα του Ντάνι Ινγκς, ύστερα από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Αλεξάντερ Αρνολντ, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάστηκε αρκετά νωθρή, προβληματίζοντας έντονα με την εικόνα της στο πρώτο 45λεπτο. Παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες πέραν των δύο με Φιρμίνο στο 5′ και τον Σαλάχ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+3′).

Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο μέρος, με τη Λίβερπουλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 58′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς, όταν το σουτ του Μανέ, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της, έδιωξε τελευταία στιγμή ο Στίφενς με προβολή.

Όσο περνούσε η ώρα, οι «reds» ανέβαζαν την πίεσή τους, ωστόσο δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 84′ λίγο έλειψε να δεχθούν γκολ, όταν ο Βάλερι πρόλαβε την έξοδο του Άλισον, πλάσαρε, αλλά έδιωξε ο Χέντερσον πριν περάσει η μπάλα την γραμμή.

Η τελευταία φάση ήρθε στο 93′ για τους παίκτες του Κλοπ, αλλά η κεφαλιά του Μανέ πέρασε πάνω από την εστία του Φόρστερ, με τη λήξη να βρίσκει τον προπονητή της Σαουθάμπτον, Χάσενχουτλ, δακρυσμένο στον πάγκο για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 1/1

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 0-1
(85’ Σούτσεκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 2-1
(40’ Μαρσιάλ, 60’ πεν. Φερνάντες – 58’ Τραορέ)

Σάββατο 2/1

Τότεναμ-Λιντς 3-0
(29’ πεν. Κέιν, 43’ Σον, 50’ Αντερβάιρελντ)

Κρίσταλ Πάλας-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0
(4’ Σλουπ, 45+6’ Έζε)

Μπράιτον-Γουλβς 3-3
(13’ Κόνολι, 46’ πεν. Μοπέ, 70’ Ντανκ – 19’ Σάις, 34’ αυτ. Μπερν, 44’ πεν. Ρούμπεν Νέβες)

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-4
(23’ Τίρνι, 28’ Σακά, 60’, 64’ Λακαζέτ)

Κυριακή 3/1

Μπέρνλι-Φούλαμ (Αναβλήθηκε)

Νιούκαστλ-Λέστερ 1-2
(82’ Κάρολ – 55’ Μάντισον, 72’ Τίλεμανς)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(90+2’ Χάντσον-Οντόι – 18’ Γκουντογκάν, 21’ Φόντεν, 34’ Ντε Μπρόινε)

Δευτέρα 4/1

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 1-0
(2′ Ινγκς)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Τρίτη 12/1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (20:00)
Γουλβς-Έβερτον (22:15)

Τετάρτη 13/1
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον (20:00)
Άστον Βίλα-Τότεναμ (22:15)

Πέμπτη 14/1
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Τρίτη 19/1
Γουέστ Χαμ-Γουέστ Μπρομ (19:00)
Λέστερ-Τσέλσι (21:15)

Τετάρτη 20/1
Λιντς-Σαουθάμπτον (19:00)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:15)

Πέμπτη 21/1
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (21:00)

Πηγή: sport-fm.gr

The post ΣΟΚΑΡΕ τη Λίβερπουλ η Σαουθάμπτον και ΧΑΜΟΣ στην κορυφή! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top