ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον «ΕΚΑΨΑΝ» τα ντέρμπι – Δεν ήταν και ΛΙΓΑ τα «Clean Sheet»

Τον «ΕΚΑΨΑΝ» τα ντέρμπι – Δεν ήταν και ΛΙΓΑ τα «Clean Sheet»

Τα τελευταία 24ωρα είναι στην επικαιρότητα για το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, το ότι οριστικοποείται η απόφαση για να ολοκληρωθεί η δεύτερη θητεία Τόνιο στη Λαρνακιώτικη ομάδα.

Θυμίζουμε η πρώτη θητεία Τόνιο στην ΑΕΚ ήταν τη διετία 2014-2016, ενώ επέστρεψε στη Λαρνακιώτικη ομάδα μετά τη διετή παρουσία του στη Σοσιεδάδ το 2018, από όπου είναι «κιτρινοπράσινος» μέχρι και σήμερα.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Τόνιο έτυχε εμπιστοσύνης από τον πρώην προπονητή, Χουάν Καρίγιο, παίρνοντας συμμετοχή στο εντός έδρας 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ (2η αγωνιστική), στο εκτός έδρας 0-0 με Καρμιώτισσα (3η αγωνιστική), καθώς και στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από Ομόνοια (5η αγωνιστική)

Από την 20η Σεπτεμβρίου 2020 ο Τόνιο για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκε ξανά, μέχρι που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Σοφρώνης Αυγουστή.

Ο Κύπριος τεχνικός από το «καλησπέρα» που πήρε τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ… φώναξε τον Τόνιο για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας, στέλνοντας στον πάγκο τον Χέουγκενς (που ήταν μέχρι την 25η Νοεμβρίου ο νούμερο ένα των «κιτρινοπράσινων»).

Στο πρώτο παιχνίδι του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ΑΕΚ, αυτό της β΄ φάσης του κυπέλλου Κύπρου, που έγινε στο «Αρένα» απέναντι στην ΑΕΛ, η ομάδα της Λάρνακας έχασε με 0-2.

Σε ότι αφορά τον θεσμό του πρωταθλήματος, με τον Τόνιο βασικό τερματοφύλακα, ακολούθησαν για την ΑΕΚ πέντε παιχνίδια χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Ισπανού πορτιέρο. Αυτά τα παιχνίδια ήταν εκτός έδρας με Εθνικό Άχνας (12η αγωνιστική 0-3), εντός με Ολυμπιακό (13η αγωνιστική 4-0), με Πάφο (εξ αναβολής για την 9η αγωνιστική 0-0) εντός με Νέα Σαλαμίνα (14η αγωνιστική 1-0), εντός με Καρμιώτισσα (16η αγωνιστική 1-0). Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ δεν ήταν και λίγα τα ρεπορτάζ αλλά και η σχετική αναφορά ακόμη και από επίσημα χείλη της ΑΕΚ ότι για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια δεν δέχθηκε γκολ η ομάδα.

Έπειτα, η ΑΕΚ είχε μπροστά της τα ντέρμπι με Ομόνοια και ΑΕΛ, όπου ο Τόνιο μάζεψε την μπάλα από τα δίκτυα του ισάριθμες (τρεις) φορές από τα δίκτυα του.  Στο «Αρένα» για τη 17η αγωνιστική η ΑΕΚ έχασε εντός έδρας από την Ομόνοια με 0-3, ενώ για τη 18η αγωνιστική η Λαρνακιώτικη ομάδα έχασε στο Τσίρειο Στάδιο από την ΑΕΛ με 3-1. Δύο ντέρμπι που φαίνεται ότι για αυτό πρόκειται να παρθεί η απόφαση για να τεθεί εκτός πλάνων ο Τόνιο και να υποδείξει ο Σωφρόνης Αυγουστή στη διοίκηση της ΑΕΚ να του εντάξουν στη «φαρέτρα» του τον γνώριμο του που είχε στον Απόλλωνα, Μολ.

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, όπου η ΑΕΚ έχασε εντός έδρας από την ΕΝΠαραλιμνίου με 1-2, τερματοφύλακας της ομάδας της Λάρνακας ήταν ο Χέουγκενς.

Είναι άξιο απορίας, πάντως, πως προτίθενται στην ΑΕΚ να πάρουν μία τέτοια απόφαση, για να τεθεί ο Τόνιο εκτός πλάνων με τόση προσφορά στην ομάδα, για δύο διαφορετικές θητείες.

Στην τρέχουσα σεζόν συνολικά σε 11 συμμετοχές (10 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο) ο Τόνιο δέχθηκε 10 γκολ (8 γκολ στο πρωτάθλημα σε τρία ντέρμπι, μάλιστα, όπου τα δύο ντέρμπι ήταν με Ομόνοια και το άλλο ντέρμπι με ΑΕΛ, και 2 γκολ στο κύπελλο το παιχνίδι με ΑΕΛ).

 

 

The post Τον «ΕΚΑΨΑΝ» τα ντέρμπι – Δεν ήταν και ΛΙΓΑ τα «Clean Sheet» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top