ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Πέντε σημεία για rapid test σήμερα - Εμβολιασμοί στους κατοίκους του Κάτω Πύργου

ΠΑΦΟΣ: Πέντε σημεία για rapid test σήμερα - Εμβολιασμοί στους κατοίκους του Κάτω Πύργου

Σε πέντε σημεία θα διενεργούνται rapid test στην Επαρχία Πάφου από τις 28- 31 Ιανουαρίου αφού το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στη διενέργεια 20.000 rapid test αντιγόνου ημερησίως με την ενεργοποίηση 51 σημείων μονάδων δειγματοληψίας με διπλά συνεργεία Παγκύπρια, ενεργοποιώντας το εθνικό πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου των εργαζομένων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο από την 1η Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στην Επαρχία Πάφο από σήμερα 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα πέντε σημεία δειγματοληψίας: Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, από τις 8 π.μ. το πρωί μέχρι τις 6.30 μ.μ. το απόγευμα, στην πρώην Οικία Επάρχου στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 8 π.μ. το πρωί μέχρι τις 6.30 μ.μ το απόγευμα, στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς από τις 8 π.μ. το πρωί μέχρι τη -1 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας από τη 1.30 μ.μ. μέχρι τις 6.30 μ.μ. και τέλος στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης από τις 8 π.μ. μέχρι τη -1 μ.μ.

Το Υπουργείο Υγεία διευκρινίζει ότι, λόγω της στόχευσης που θα γίνει στην εξέταση των εργαζομένων, την περίοδο 28-31 Ιανουαρίου το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων θα γίνεται παράλληλα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στο μεταξύ χτες, από τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Πάφου, προέκυψε 1 κρούσμα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,33%.

Τέλος, σημειώνεται ότι όσοι εργαζόμενοι ή/και επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια, και το κόστος θα επωμίζονται οι ίδιοι ή/και οι επιχειρήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης για rapid test αντιγόνου σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια είναι 20 ευρώ.

Eξάλλου σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας των 75 και άνω στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΣ Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως μετά από δική του παρέμβαση προς την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα αλλά και προς το Υπουργείο Υγείας, διευθετήθηκε όπως κινητή ομάδα εμβολιασμού λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Κάτω Πύργου για τα άτομα ηλικίας των 75 και άνω.

Όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ήταν πολύ δύσκολη η μεταφορά των ηλικιωμένων στην Πόλη Χρυσοχούς για τον εμβολιασμό τους για αυτό έγινε η συγκεκριμένη ρύθμιση. Σήμερα Πέμπτη συνέχισε, αναμένεται να εμβολιαστούν 112 κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αλλά και κάτοικοι μικρότερων κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον Κάτω Πύργο, όπως τα Πηγαίνεια, το Μοσφίλι και ο Πάνω Πύργος Τηλλυρίας.

Ο κ. Κλεάνθους ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας για την θετική τους ανταπόκριση ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ηλικιωμένων ατόμων με την μετάβαση τους σε άλλες περιοχές για τους εμβολιασμούς τους.

Μέχρι στιγμής στην περιοχή τους δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top