ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τι έδωσαν στα φράγματα οι βροχές των τελευταίων ημερών – Δεν πήγε καλά ο Ιανουάριος – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τι έδωσαν στα φράγματα οι βροχές των τελευταίων ημερών – Δεν πήγε καλά ο Ιανουάριος – ΠΙΝΑΚΑΣ

Καταρρακτώδεις βροχές και έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο. Η κακοκαιρία όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ωστόσο το θετικό κομμάτι, είναι η εισροή νερού στα φράγματα.

Του Στέλιου Στυλιανού

Μια πολύ καλή χρονιά ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου (από τον Οκτώβριο ξεκίνησε η καταμέτρηση για το 2020-21 με τα περισσότερα φράγματα να υπερχειλίζουν και μάλιστα από πολύ νωρίς. Συνολικά η ποσότητα που αποθηκεύτηκε στα φράγματα ήταν σχεδόν 136 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά τη φετινή χρονιά αφού οι βροχοπτώσεις είναι περιορισμένες ωστόσο στα φράγματα η εικόνα είναι ακόμα, καλή.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 2/2 στα φράγματα της Κύπρου είναι αποθηκευμένα 221,5 εκ. κυβικά μέτρα νερού με τη συνολική πληρότητα να ανέρχεται στο 76,2% σε σχέση με 97,4% την ίδια μέρα πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Ούτε ο Ιανουάριος κινήθηκε σε ψηλά επίπεδα εισροής νερού στα φράγματα (είναι ο χειρότερος των τελευταίων 5 ετών) ενώ ίσως οι βροχές των τελευταίων ημερών να «έσωσαν» κάπως την κατάσταση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις μπήκαν στους ταμιευτήρες ύδατος ανά το παγκύπριο τη Δευτέρα  1η Φεβρουαρίου – και αφορά όλο το 3ημερο – 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ άλλο 1 εκατομμύριο περίπου εισέρρευσε και σύμφωνα με την μέτρηση της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top