ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη ή απροσεξία; Τα κέρματα που κυκλοφορούν στην Κύπρο και μοιάζουν πολύ με τα ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη ή απροσεξία; Τα κέρματα που κυκλοφορούν στην Κύπρο και μοιάζουν πολύ με τα ευρώ

Απάτη ή απροσεξία; Οπως διάφοροι πολίτες κατάγγειλαν σε διαδικτυακή πλατφόρμα των social media, κυκλοφορούν κάποια κέρματα παρόμοια με αυτά του ευρώ με αποτέλεσμα να κινούνται ως "ρέστα" ανάμεσα σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Με μια πρώτη ματιά , και αν είσαι βιαστικός δεν θα προσέξεις την διαφορά. Αν όμως κοιτάξεις καλά θα διαπιστώσεις ότι το 2ευρώ ή το 1ευρώ μπορεί και να μην είναι τα συνηθισμένα.

Οπως αναφέρει πολίτης στο γκρουπ "Που πήγαμε και δεν μας άρεσε" κυκλοφορούν παρόμοια κέρματα με το ευρώ, με τη διαφορά ότι είναι κέρματα άλλης νομισματικής αξίας και άλλης χώρας.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Θέλω απλά να ρίξω την προσοχή σε κάτι που επρόσεξα και ίσως εν καλά να προσέχετε στις συναλλαγές σας με μετρητά! Υπάρχουν κάποια νομίσματα που μοιάζουν πάρα πολλά με τα Ευρώ και κάποιοι προφανώς διούν τα σαν Ευρώ σε άτομα που είναι βιαστικά και ίσως να μην το προσέξουν!

Το πρώτο είναι το Μπατ Ταϊλάνδης! Μοιάζει πολλά με το νόμισμα των 2 Ευρώ, ως προς θέμα εμφάνισης αλλά και ως προς μέγεθος, με την διαφορά πώς δεν έχει το 2 Ευρώ στην μια πλευρά και στον εξωτερικό δακτύλιο οι χαρακτήρες είναι κάθε άλλο παρά Λατινικοί!

Το δεύτερο είναι το Λεβ Βουλγαρίας! Μοιάζει αρκετά με το νόμισμα του 1 Ευρώ επίσης ως προς θέμα εμφάνισης και ως προς μέγεθος, με την διαφορά ότι στην μια πλευρά αναγράφεται 1 ένας τεράστιος αριθμός 1 με ραβδώσεις και γενικά η γραφή του είναι Κυριλλική (δηλαδή σαν Ρωσσικά ή Βουλγαρικά)!

Εν ξέρω αν ήταν που πάντα ή αν απλά τον τελευταίο καιρό, αλλά γενικά φαίνονται να κυκλοφορούν ανάμεσα στα Ευρώ μας! Γι'αυτό και συνιστάται προσοχή!"

Κάτω απο το συγκεκριμένο ποστ αρκετοί άλλοι πολίτες απάντησαν ότι έπεσαν και οι ίδιοι "θύματα" του συγκεκριμένου γεγονότος.

Κάποιος πολίτης ανέφερε οτι "Θέλω να προσθέσω επίσης ότι παρόμοια με το ένα και δύο ευρώ είναι και η τουρκική λίρα, πού δεν έχει μεγαλύτερη αξία από κάτι σεντς". Ενώ ενας άλλος απαντησε οτι την "πάτησε" οταν δούλευε στη Λευκωσία και δινανε πολλες τουρκικες λίρες.

ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top