ΚΥΠΡΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ: Θέλουν rapid tests σε όλους τους μαθητές που επιστρέφουν στις τάξεις

 ΚΥΠΡΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ: Θέλουν rapid tests σε όλους τους μαθητές που επιστρέφουν στις τάξεις

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια rapid tests σε όλους τους μαθητές  που επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες την ερχόμενη Δευτέρα 8/2.

 
Σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι θέση της «ήταν και είναι όπως γίνει κάθε δυνατή ενέργεια εκ μέρους της Πολιτείας για να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία, κάτω υπό συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να κινδυνεύει η δική τους υγεία, η υγεία των εκπαιδευτικών τους αλλά και των οικείων τους».
 
Η Συνομοσπονδία καλεί τους μαθητές, «παρόλο ότι η διενέργεια του τεστ δεν είναι υποχρεωτική, να κατανοήσουν ότι η συνέχιση της εκπαίδευσής τους με φυσική παρουσία εξαρτάται από τη διασπορά του ιού».
 
«Η διενέργεια των τεστ θα επιτρέψει να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους διά ζώσης μέσα στις σχολικές μονάδες με ασφάλεια, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τις Παγκύπριες Εξετάσεις», προσθέτει.
 
Επίσης, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν το τεστ και προσθέτει πως «σ’ ολόκληρο τον κόσμο η επαναφορά στην ομαλότητα εξαρτάται από τον περιορισμό της διασποράς του ιού».
 
«Με λίγη προσπάθεια ευελπιστούμε ότι σιγά-σιγά όχι μόνο θα επιστρέψουν οι τελειόφοιτοι στα σχολεία, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές», αναφέρει.

«Συλλογικός στόχος όλων μας, μέσα από την ανάληψη της ατομικής ευθύνης, είναι η συνέχιση της σχολικής χρονιάς χωρίς άλλους περιορισμούς, με όλα τα παιδιά στα σχολεία τους όπου μέσα από ποιοτικότερες συνθήκες μάθησης θα προάγεται και η  σωματική και η ψυχική τους υγεία», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE