ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κατατέθηκαν τα πρώτα οικονομικά επιδόματα λόγω lockdown

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κατατέθηκαν τα πρώτα οικονομικά επιδόματα λόγω lockdown

Κατατέθηκαν σήμερα τα πρώτα επιδόματα σε 6.184 εργοδότες, στα κατεχόμενα, μέσω του προγράμματος «στήριξης των προσλήψεων εγχώριου προσωπικού» που ουσιαστικά αφορά ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για επιδόματα της προηγούμενης χρονιάς και της περιόδου Ιουλίου – Οκτωβρίου, 4 μηνών, και είναι έκαστο 2000 ΤΛ (222 ευρώ περίπου). Πρόκειται για συνολικό κονδύλι 12,3 εκ. ΤΛ (1,3 εκ. ευρώ περίπου). Τα χρήματα καταβάλλονται από το «υπουργείο εργασίας» μέσω του «ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων».
 
Σήμερα ανακοινώθηκε επίσης το ύψος του κατώτατου μισθού που εδώ και εβδομάδες τύγχανε συζήτησης σε ειδική επιτροπή στο «υπουργείο εργασίας» με την συμμετοχή εργαζομένων και εργοδοτών. Ο κατώτατος ορίστηκε στις 4.400 ΤΛ (489 ευρώ περίπου) με ανακοίνωση του «υπουργείου», ύστερα από την συνάντηση της αρμόδιας «επιτροπής».
 
Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ωστόσο ότι η απόφαση δεν φέρει την υπογραφή των κοινωνικών εταίρων και έχει πληροφορίες ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την ανακοίνωση, καθώς δεν φέρονται να έχουν συμφωνήσει στο ποσό αυτό.
 
Να σημειωθεί ότι στα κατεχόμενα ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται κάθε έξι μήνες περίπου και επηρεάζει την καταβολή άλλων επιδομάτων. Κατά την περίοδο των lockdown, τα χρηματικά πρόστιμα καθορίζονται επίσης ως ένα μέρος του κατώτατου μισθού.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top