ΚΟΣΜΟΣ

Το Βέλγιο ανοίγει τα κομμωτήρια από τις 13 Φεβρουαρίου

Το Βέλγιο ανοίγει τα κομμωτήρια από τις 13 Φεβρουαρίου

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου και οι κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών οντοτήτων συζήτησαν σήμερα την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Συντονισμού.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε ότι τα κομμωτήρια θα μπορούν να ανοίξουν ξανά υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις από τις 13 Φεβρουαρίου και ότι από εκείνη την ημερομηνία θα επιτρέπονται επίσης υπαίθριες δραστηριότητες σε ζωολογικούς κήπους.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι η κατάσταση παραμένει ανάμικτη. Ο αριθμός των λοιμώξεων παρέμεινε σταθερός από τον Δεκέμβριο. Ο αριθμός νοσηλειών και θανάτων μειώνεται ελαφρώς. Προς το παρόν υπάρχει ανάγκη πρόληψης της εξάπλωσης μεταδοτικών παραλλαγών του ιού, συνιστά η Επιτροπή.

Ωστόσο, η Επιτροπή Συντονισμού αναγνωρίζει επίσης ότι η φροντίδα του σώματος συμβάλλει αναμφισβήτητα στην καλύτερη κοινωνική και ψυχική ευεξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα επαγγέλματα "μη ιατρικής επαφής" μπορούν σταδιακά να ανοίξουν ξανά. Οι κομμωτές θα μπορούν να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Άλλες συναλλαγές μη ιατρικών επαφών, όπως σαλόνια ομορφιάς, μασάζ και νυχιών, ενδέχεται να ξεκινήσουν ξανά από την 1η Μαρτίου.

Πολύ αυστηρές συνθήκες

Η επανέναρξη επαγγέλματος μη ιατρικής επαφής υπόκειται σε πολύ αυστηρούς όρους και ενισχυμένα πρωτόκολλα:

- Χρόνος αναμονής 10 λεπτών μεταξύ δύο πελατών, για τον καθαρισμό και την απολύμανση
- Υποχρέωση εργασίας με ραντεβού
- Υποχρέωση των πελατών να περιμένουν έξω
- Επαρκής αερισμός, για παράδειγμα ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες
- Διατήρηση της απαγόρευσης οικιακών υπηρεσιών

Από τις 13 Φεβρουαρίου, οι ζωολογικοί κήποι θα μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες τους σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες με τα φυσικά πάρκα. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι επιτρέπονται μόνο υπαίθριες δραστηριότητες και ότι θα παρέχεται αυστηρός έλεγχος πρόσβασης.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή σημείωσε επίσης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Φεβρουαρίου σχετικά με τις εξοχικές κατοικίες σε πάρκα διακοπών, μπανγκαλόου και κάμπινγκ. Σύμφωνα με την απόφαση, αυτά τα πάρκα θα μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους από τις 8 Φεβρουαρίου υπό τους ίδιους περιοριστικούς όρους με άλλους τύπους καταλυμάτων. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα εστιατόρια, τα μπαρ και άλλες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή επιβεβαίωσε επίσης την προηγούμενη απόφασή της να εγκρίνει επισκέψεις σε ακίνητα από τις 13 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων επαγγελματιών κτηματομεσιτών.

ΑΠΟ Κ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top