ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Έμποροι ναρκωτικών και εγκληματίες στη φυλακή μέσα σε μια εβδομάδα - Ο τρόπος που έδρασε η Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Έμποροι ναρκωτικών και εγκληματίες στη φυλακή μέσα σε μια εβδομάδα - Ο τρόπος που έδρασε η Αστυνομία

Την τελευταία εβδομάδα (Σάββατο 30/01/2021 – Σάββατο 06/02/2021), η Αστυνομία Κύπρου, χάρη στη σωστή και μεθοδική δράση των μελών της, σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες σε μεγάλο φάσμα της αποστολής της.

Από τη μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών και την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, στην εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και τη σύλληψη προσώπων που δρούσαν εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών, διαπράττοντας, ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.

Οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά και άλλες υποθέσεις  
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, της ΜΜΑΔ, της ΥΚΑΝ Αρχηγείου και Λάρνακας, του ΤΑΕ Λάρνακας, καθώς και του Κλάδου Αστυνομικών Σκύλων, για πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, εντοπίστηκαν σε Λάρνακα και Λευκωσία, ένα πυροβόλο όπλοαριθμός φυσιγγίων, μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2.5 κιλά ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια και συσκευασία ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Επίσης, την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη, βάσει δικαστικού εντάλματος, 35χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας κάνναβης και βεγγαλικών (35 κιλά κάνναβης και πέραν των 300 κιλών βεγγαλικών και εκρηκτικών υλών) στις 17/12/2020, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ.  Υπενθυμίζουμε ότι για την εν λόγω υπόθεση είχαν συλληφθεί ακόμα τέσσερα πρόσωπα.

Όσον αφορά στη δράση της ΥΚΑΝ, εντοπίστηκε επίσης την περασμένη Πέμπτη, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από μέλη της Υπηρεσίας και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 2 κιλών και 350 γρ. στη Λευκωσία, καθώς και το χρηματικό ποσό των €2,730. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Πάφο και τέθηκε υπό κράτηση, 36χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τέσσερις διερευνώμενες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων εμπρησμός αυτοκινήτου και παράνομη κατοχή ναρκωτικών. 

Υποθέσεις ληστειών

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 43χρονου και 27χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με υπόθεση ληστείας και επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 30ης Ιανουαρίου 2021, εις βάρος 34χρονου, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο κατάστημα που διατηρεί στη Λάρνακα, δέχθηκε επίθεση από τρία πρόσωπα, τα οποία αφού τον κτύπησαν, έκλεψαν από το σακάκι του, χρηματικό ποσό. 

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη, μέλη της Αστυνομίας αξιολογώντας σχετική πληροφορία, ότι, σε συγκεκριμένη περιοχή στη Λευκωσία βρίσκεται ύποπτο πρόσωπο, μετέβηκαν στο σημείο, όπου εντόπισαν και ανέκοψαν για έλεγχο 25χρονο. Στην κατοχή του, εντοπίστηκε ένα κουζινομάχαιρο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη τριών  ληστειών, που διαπράχθηκαν στη Λευκωσία. 

Κλοπές από αυτοκίνητα και κλοπές αυτοκινήτων

Tην περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, 26χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο, το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στη Λάρνακα. Αμέσως, αφού ακολουθήθηκε το όχημά του, ανακόπηκε και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για άτομο που καταζητείτο για 27 υποθέσεις κλοπών από αυτοκίνητα και πρόκλησης ζημιών και 2 υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του. Για τις ίδιες υποθέσεις συνελήφθησαν στη συνέχεια, ακόμα δύο πρόσωπα.

Επιπρόσθετα, τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη στη Λευκωσία, 26χρονος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούσαν έξι κλοπές οχημάτων στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. 

Διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη και τέθηκαν υπό κράτηση 21χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και 19χρονος, για αυτόφωρα αδικήματα. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν, εντοπίστηκε από περίπολο του ΟΠΕ Λεμεσού να κινείται ύποπτα σε δρόμο της Λεμεσού και αφού ακολουθήθηκε, ανακόπηκε, μετά από άρνησή τους να σταματήσουν για αστυνομικό έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε το εν λόγω όχημα, ήταν κλοπιμαίο, ενώ εντοπίστηκαν σε αυτό και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και περιουσία που φαίνεται να ήταν κλοπιμαία. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε ακόμα, πινακίδα εγγραφής, που ανήκει σε άλλο όχημα, που είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο. Ανακρινόμενος ο 21χρονος φέρεται να υπέδειξε σημεία στη Λεμεσό, όπου βρίσκονταν άλλα δύο κλοπιμαία οχήματα. Φέρονται να σχετίζονται με 6 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και δύο κλοπές οχημάτων.

Επίσης, στη Λεμεσό συνελήφθησαν ακόμα δύο πρόσωπα για δύο υποθέσεις κλοπών οχημάτων, καθώς και ακόμα 2 άτομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας τέσσερα πρόσωπα για διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στις επαρχίες Αμμοχώστου, Πάφου και Λεμεσού (Σημερινό Αστ. Δελτίο Αρ. 2 είναι σχετικό).

Το Αστυνομικό Σώμα δίνει καθημερινό αγώνα κατά του εγκλήματος με κύριο στόχο την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξιχνίασή του, αλλά και τον εντοπισμό, σύλληψη και προσαγωγή των παρανομούντων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΟλοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό, το οποίο θα υπογράφει μεταξύ της Αρχής Λιμένων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας και του υπουργείου Μεταφορών, που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top