ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε πόλεις και πατρίδα, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε πόλεις και πατρίδα, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε ούτε πόλεις, ούτε πατρίδα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι, άρνηση μας στην πενταμερή, «ισοδυναμεί με το να χάσουμε οριστικά την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια και την Καρπασία». 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος απαντούσε στις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου για το Βαρώσι, ανέφερε πως «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Αμμόχωστο, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Κερύνεια, την Καρπασία, τη Μόρφου και την κατεχόμενη Κύπρο».
 
«Για να πραγματώσουμε το όραμα που έχουμε για τον τόπο μας, είναι μέσω των συνομιλιών, να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε λύση του Κυπριακού», είπε ενώ σχολιάζοντας όσους διαφωνούν με την πενταμερή, τόνισε πως «η άρνηση μας να πάμε στην πενταμερή, ισοδυναμεί με το να χάσουμε οριστικά την Αμμόχωστο, τη Μόρφου, την Κερύνεια και την Καρπασία».
 
Εμείς, συνέχισε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε ούτε πόλεις, ούτε πατρίδα. «γι αυτό δηλώνουμε πως είμαστε υπέρ, να πάμε στην πενταμερή χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
 
Σε ερώτηση κατά πόσο η πλευρά μας είναι έτοιμη για την πενταμερή, ο κ.Νεοφύτου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το επιτελείο του ετοιμάζεται και εμείς, ως ΔΗΣΥ, έχουμε ένα κύκλο επαφών την ερχόμενη εβδομάδα».
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο ίδιος θα έχει συνάντηση με όλους τους Πρέσβεις των χωρών των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και «θα συνεχίσουμε την κινητικότητα και τις ενέργειες μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη Μ. Βρετανία, στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τον διεθνή παράγοντα».
 
Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του στην περιοχή Πιτσιλιάς.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top