ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Που οφείλεται η έξαρση στη Λεμεσό; - Ανοίγουν εστίαση, αλλάζει το κέρφιου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Που οφείλεται η έξαρση στη Λεμεσό; - Ανοίγουν εστίαση, αλλάζει το κέρφιου

Μετά και τη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας, ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν την ανησυχητική κατάσταση στη συμπρωτεύουσα που δε μοιάζει -επιδημιολογικά- να συμβαδίζει με την υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline εικάζεται πως οι λόγοι ποικίλουν και δεν αφορούν μόνο την αδυναμία τήρησης των πρωτοκόλλων αλλά και αρκετές άλλες παρατυπίες.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για απόκρυψη των επαφών, δήλωση διαφορετικού επαγγέλματος από το πραγματικό, ενώ παρατηρείται έντονα το φαινόμενο ατόμων που πραγματοποιούν ιδιωτικά το τεστ και ενώ εντοπίζονται θετικοί δεν ενημερώνουν ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε τη Μονάδα Ιχνηλάτησης.

Όλα αυτά μαζί έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρών αλυσίδων με την Μονάδα Ιχνηλάτησης να... ψηλαφίζει στα τυφλά αδυνατώντας να σπάσει την αλυσίδα και να σταματήσει τη διασπορά. Έντονη μάλιστα ήταν και η αντίδραση σε περιπτώσεις όπως αυτή του εστιατορίου που άνοιξε παράνομα φιλοξενώντας ζευγάρια (με 19 εξ’αυτών να σερβίρονται... εξώδικα) ενώ υπήρξε και η έντονη φημολογία για την λειτουργία καταλυμάτων που θα φιλοξενούσαν Κύπριους παρά την απαγόρευση.

Μάλιστα παρά την παράταση του διατάγματος και των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, όπως μας ανέφεραν μέλη της Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Ομάδας αναμένεται ν’αρχίσουν άμεσα ασκήσεις επί χάρτου για το επόμενο στάδιο αποκλιμάκωσης.

Πρώτοι... τυχεροί υποψήφιοι πρέπει να θεωρούνται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων (και κατ’επέκταση οι πελάτες τους) αφού βρίσκονται πρώτοι στη σειρά χαλαρώσεων.

Σοβαρές σκέψεις γίνονται και για την εστίαση που ασφικτυά (καφέ και εστιατόρια) κάτι που όπως μας αναφέρθηκε είναι αλληλένδετο με την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και το 8998. Παρά τα αυστηρότερα μέτρα που αναμένεται να συσταθούν στους ιδιοκτήτες, το άνοιγμα αναμένεται είτε να μετακινήσει -πιο αργά- το κέρφιου, είτε να το σβήσει μια για πάντα από το χάρτη των περιορισμών ενώ πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα 2 SMS στο 8998.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top