ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν αποχωρίζεται τον 5χρονο γιο της η 29χρονη γυναίκα στην Πάφο προς το παρόν

Δεν αποχωρίζεται τον 5χρονο γιο της η 29χρονη γυναίκα στην Πάφο προς το παρόν

Ανανεώθηκε η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου οικογενειακού δικαστηρίου με βάση την οποία η μητέρα του 5χρονου αγοριού έπρεπε να παραδώσει το παιδί της στο πατέρα του άμεσα , μέχρι την εξέταση της έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όπως αποφασίστηκε σήμερα στο δευτεροβάθμιο οικογενειακό Δικαστήριο, ως ημερομηνία έναρξης της εξέτασης της έφεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο ορίστηκε η 4η Μαρτίου του 2021 . Η ανατροπή στην υπόθεση σημειώθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 10 Φεβρουαρίου.

Μετά από προσφυγή της μητέρας το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του πρωτοβάθμιου οικογενειακού δικαστηρίου με βάση την οποία η μητέρα θα έπρεπε να παραδώσει το παιδί στον πατέρα την ίδια ημέρα . Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο, αποφάσισε μονομερώς να μην εκτελεστεί η απόφαση του Οικογενειακού Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για παράδοση του ανήλικου παιδιού στον Αμερικάνο πατέρα ο οποίος διαμένει στην Αμερική μέχρι την ημερομηνία της 16ης Φεβρουαρίου όπου θα πρέπει να παρουσιάζονταν ενώπιον του και τα δύο μέρη της υπόθεσης για την εκδίκαση της αίτησης δια κλήσεως για αναστολή. Τελικά η αναστολή ανανεώθηκε μέχρι την εξέταση της Έφεσης η οποία θα αρχίσει η εκδίκαση της την 4η Μαρτίου του 2021 .

Ο Αμερικάνος πατέρας του ανήλικου παιδιού κατήγγειλε την Κύπρια μητέρα που διαμένει στην Πάφο ότι απήγαγε τον γιο τους και τον μετέφερε στην Κύπρο. Το Δικαστήριο εξέτασε υπόθεση παράνομης μετακίνησης του ανήλικου από την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στην Κύπρο από την μητέρα του, το έτος 2017 και στην απόφαση του έδωσε οδηγίες στον Πρωτοκολλητή του Οικογενειακού Δικαστηρίου Πάφου, όπως παραδώσει η μητέρα το διαβατήριο του γιου της στον αιτητή ή και στον εκπρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Παναγιώτης Τσαγγάρης συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα του 5χρονου παιδιού ανέφερε πως το παιδί θα παραμείνει στην μητέρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με όρους, όπως να παρουσιάζεται κάθε μέρα σε συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό, υπέγραψε εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ, παρέδωσε τα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και απαγορεύεται η έξοδος της από την Δημοκρατία.

Πρόσθεσε πως στις 4 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση της έφεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο αλλά μπορεί να παραμείνει το θέμα της απόφασης που μπορεί να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα ή τις επόμενες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δικηγόρος Παντελής Βορκάς και συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας ανέφερε πως η υπόθεση είναι τώρα ενώπιον του δευτεροβάθμιου οικογενειακού δικαστηρίου . Εκδώσαμε είπε ,”διάταγμα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μονομερώς” ,δηλαδή εξήγησε, “δεν θα παραδώσει η μητέρα το παιδί μέχρι την εξέταση της έφεσης στο δευτεροβάθμιο οικογενειακό δικαστήριο με την 4η Μαρτίου ημερομηνία έναρξης της”. Kατόπιν τούτου η μητέρα δεν είναι υποχρεωμένη σημείωσε, να παραδώσει το αγοράκι τουλάχιστον προς το παρόν .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top