ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΜΠΟΣ: «Κούρσα για 4 άλογα, ίσως και ΑΕΚ – Αν πάω το καλοκαίρι σε κάποια ομάδα ήδη στο μυαλό μου έχω…» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΜΠΟΣ: «Κούρσα για 4 άλογα, ίσως και ΑΕΚ – Αν πάω το καλοκαίρι σε κάποια ομάδα ήδη στο μυαλό μου έχω…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος της διαδικτυακής εκπομπής Podcast Talks το βράδυ της Τρίτης ήταν ο Κύπριος προπονητής, Πάμπος Χριστοδούλου.

Οι παρουσιαστές, Βάσος Ηλιάδης και Μάριος Νεοφύτου, συζήτησαν αρκετά θέματα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας με τον προπονητή, Πάμπο Χριστοδούλου.

Αναλυτικά οι σημαντικές τοποθετήσεις του Κύπριου κόουτς:

Τι κάνει αυτή την περίοδο: «Παρακολουθώ ποδόσφαιρο, εμπλουτίζω όσο μπορώ τις γνώσεις μου στην προπονητική, μέσω διαδικτύου, πάντα παρακολουθώ και Κυπριακό και εξωτερικού.  Δεν μπορούμε χωρίς αυτό, μια ζωή στα γήπεδα».

Για Νέα Σαλαμίνα: «Όπως ξέρετε η προηγούμενη χρονιά είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές που έφυγαν ή πήγαν μεταγραφή. Μαζί με διοίκηση και Μάκη Παπαϊωάννου αποφασίσαμε ανανέωση ομάδας.  Το είχα ξανακάνει.  Όπως με ΑΕΛ, δεν ήταν το εύκολο πράγμα, να καταφέρεις να φέρεις αυτή την ομοιογένεια. Πραγματικά η Σαλαμίνα έφερε πολύ καλούς παίκτες και φαίνεται στο γήπεδο. Πραγματικά με κορωνοϊό μας έχει διαλύσει.  Μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας έβαλαν να παίξουμε «Αντώνης Παπαδόπουλος» με ΑΕΚ και στη συνέχεια το πιο δύσκολο κομμάτι για μας, οι παίκτες που ήταν καλά δεν μπορούσαν να προπονηθούν.  Εκεί που μας… σκότωσε ήταν μέσα σε 15 μέρες, δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα, τα 6 ματς, ανθρωπίνως αδύνατο για να πάρουμε ικανοποιητικούς βαθμούς.

Το καλοκαίρι οι παίκτες παίρνουν 15 με 20 μέρες για διακοπές με τις οικογένειες τους.  Όπου και να πάνε θα κάνουν λίγο τρέξιμο, γυμναστήριο. Μετά θέλουν ένα 15ήμερο για φυσική κατάσταση και μετά φιλικά στην προετοιμασία.  Καταλάβετε τώρα με την πανδημία χωρίς τίποτα, πως θα έμπαιναν μετά για προπονήσεις, μόνο με βιταμίνες, πρωτείνες.  Καταλαβαίνετε πως γινόταν η δουλειά ανά γκρουπ 5 με 5. Αυτό ήταν δύσκολο για μας τις πρώτες 15 μέρες.  Μετά που έχω φύγει ο καινούργιος προπονητής που δούλεψε και έφερε τη φυσική κατάσταση στην ομάδα, έχει δείξει στο γήπεδο, έγινε ένα δυνατό σύνολο.

Σίγουρα, ότι κάνεις για μένα πρέπει να κατέχεις το αντικείμενο, να έχεις ταλέντο. Αναλόγως εκτοπίσματος και μπάτζετ, τι τρόπου θες να παίξεις, η φιλοσοφία μου είναι να προσπαθούσα να τους παρακολουθώ για μερικά 90λεπτα για να μειώσεις το λάθος.  Πρέπει στο ποδόσφαιρο να έχεις και το… μάτι, για να φέρεις τους κατάλληλους παίκτες.  Είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπου έρχονται πολύ καλοί παίκτες, αλλά δεν γίνεται σωστή δουλειά, αλλά έχει και περιπτώσεις που με σωστή δουλειά, χωρίς ψηλό επίπεδο, μπορεί να σου δώσει το 7, το 8».

-«Όταν θα αποφασίσω να σταματήσω προπονητική, μπορεί να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Ποιοι έχουν έρθει στην Κύπρο και πως εξελίχθηκαν.  Ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει, κυρίως σε μεγάλη ομάδα, να έρχονται παίκτες κυρίως νεαροί, που με τη σωστή δουλειά, να κτίσεις, να επενδύσεις λεφτά και στην ομάδα.  Σημαντικό και στη χώρα μας για ομάδες μετά να πουλάνε παίκτες, όπως ΑΠΟΕΛ που επένδυσε σε παίκτες και μετά τους πούλησε.

Τρανό παράδειγμα ο Λούκας Σόουζα από την Τοντέλα τον έφερα στην ΑΕΛ, μετά ήρθε σε ΑΠΟΕΛ και τον πούλησε στην Κίνα. Έκατσα 15 μέρες να τον πείσω να τον φέρω στην ΑΕΛ».

Ο παίκτης που έδωσε το κάτι παραπάνω στην ΑΕΛ το 2012: «Ο Ντεγκρά έκανε τη διαφορά τότε. Για μένα δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη. Μία ομάδα που έβγαζε πραγματικά μία υγεία. Ομαδική δουλειά που είχε γίνει, που ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Απλά για να πω ένα όνομα, θα πω κάποιονπου είχε περισσότερα παιχνίδια, ήταν ο Ουόν, στυλοβάτης άμυνας και ο Ντεντέ, θηρίο, πολυεργαλείο, πάνω σε αυτούς τους δύο κτίστηκε η όλη δουλειά. Πραγματικά, όμως, δεν υστέρησε κανεί». Ήταν μία ομάδα που μαζί με τον κόσμο δέθηκαν.  Έβλεπες όλους τους παίκτες που έμπαιναν μέσα και αιμάτωναν τη φανέλα».

Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Αγωνιστικά, η ταπεινή μου γνώμη, τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο ψηλό το επίπεδο. Δεν είναι τυχαία πορεία ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ανόρθωσης στην Ευρώπη. Ποιο ποιοτικό πιο πριν από ότι τα τελευταία δύο χρόνια στην Κύπρο. Είναι ανταγωνιστικό, όμως, και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Το πιο σημαντικό φέτος παίρνουν βαθμούς οι θεωρητικά μικρές ομάδες. Θα έλεγα για τα ψηλά κούρσα για τέσσερις ομάδες, ίσως και η ΑΕΚ.  Για τις 8 κάτω θα γίνει μεγάλη μάχη. Μπορεί να ξεχωρίζει η Καρμιώτισσα, αλλά εάν καταφέρει να κάνει μία δύο νίκες τις επόμενες αγωνιστικές, τότε θα γίνουν μάχες για την παραμονή».

Για το θέμα 12 με 14 ομάδων: Για μένα δεν παίζει σημαντικό ρόλο εάν είναι 12 ή 14 ομάδες. Για μένα είναι να υπάρχουν παντού επαγγελματισμός.  Να γίνουν όλοι επαγγελματίες, είτε λέγονται παίκτες, διαιτητές, προπονητές. Σημαντικό να αναβαθμιστεί η Β΄ κατηγορία.

-«Θα με ενδιέφερε στο μέλλον σε μία μεγάλη ομάδα που δουλεύει επαγγελματικά για σκάουτινγκ παικτών».

-«Πήγα Αγκόλα για ένα μήνα περίπου και εκεί βρήκα Νούριο Φορτούνα.  Για να πας Αγκόλα πρέπει να κυκλοφοράς με σεκιούριτι.  Σεκιούριτι για μένα ήταν ο Φρέντι».

-«Το πιο σημαντικό που με χαροποιούσε εμένα, που έφευγαν που πήγαιναν σε πιο μεγάλες ομάδες σε Κύπρο ή εξωτερικό, έκαναν καριέρα.  Κρατώ επαφή σχεδόν με όλα τα παιδιά.  Δεν υπήρχε περίπτωση Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά να περνάνε αλλού πέρα από το σπίτι μου».

-«Αν πάω το καλοκαίρι σε κάποια ομάδα ήδη στο μυαλό μου έχω 3 με 4 παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαια τους και έχουν δείξει στις ομάδες που ήταν τα τελευταία 2 χρόνια ότι μπορούν να ταιριάξουν στη δική μου φιλοσοφία».

VAR: Εκεί που υπάρχει η προκατάληψη, να είναι οι αποφάσεις ομοιόμορφες με αυτό το σημαντικό εργαλείο.

Μίλησε και για Εθνική Ανδρών Κύπρου ο Πάμπος Χριστοδούλου, όπου διερωτήθηκε και ο ίδιος πως ακόμη δεν υπάρχει νέος προπονητής ενώ την 24η Μαρτίου υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Για τη μάχη του τίτλου: Δεν θα πω φαβορί, αλλά εγώ βλέπω ότι η μάχη του τίτλου θα γίνει μεταξύ αυτών των τεσσάρων ομάδων που είναι τώρα στις τέσσερις πρώτες θέσεις.  Δεν έχουν δείξει μία γραμμή σταθερότητας για να πω μια ομάδα ότι είναι το φαβορί.

Για Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: «Για μένα σε όποια θέση και εάν είναι, δεν παύει από το να είναι ένα ντέρμπι.  Το σημερινό αποτέλεσμα Δόξα-Πάφος FC έχει φέρει και ένα περισσότερο άγχος σε ΑΠΟΕΛ, για να διεκδικήσει είσοδο εξάδα.  Η ομάδα που θα πάει εκεί θα μπορέσει να κάνει προγραμματισμό με περισσότερη ηρεμία και ασφάλεια.

ΑΠΟΕΛ πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμό ελέω του ότι είναι στο κύπελλο.

Για μένα είναι μοιρασμένες πιθανότητες, 50-50, αυτό το ντέρμπι».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

The post ΠΑΜΠΟΣ: «Κούρσα για 4 άλογα, ίσως και ΑΕΚ – Αν πάω το καλοκαίρι σε κάποια ομάδα ήδη στο μυαλό μου έχω…» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top