ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού οι χαλαρώσεις της 1ης Μαρτίου - Ποιοι ανοίγουν, ποιοι έφαγαν άκυρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ιδού οι χαλαρώσεις της 1ης Μαρτίου - Ποιοι ανοίγουν, ποιοι έφαγαν άκυρο

Σε 'διπλωματικό' θρίλερ εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων με σκοπό την εύρεση φόρμουλας για την αποκλιμάκωση των μέτρων με ορίζοντα την 1η Μαρτίου.

Καθημερινά προστίθενται νέα δεδομένα που πιθανώς να γείρουν το βάρος της 'ζυγαριάς' με τελευταίο εξ'αυτών την έξαρση που παρατηρείται στη Λεμεσό και αναγκάζει τους εμπλεκόμενους σε δεύτερες σκέψεις. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline οι... τυχεροί της συντηρητικής πρώτης φάσης χαλάρωσης (με εκκίνηση την 1η Μαρτίου) θα είναι οι μαθητές Λυκείων που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες ενώ αγώνας πραγματοποιείται -από πλευράς Υπουργείου Παιδείας- για την ταυτόχρονη επιστροφή και των μαθητών Γυμνασίων. 

Τα γυμναστήρια θα έχουν την τιμητική τους έστω και με αυστηρότατους περιορισμούς αφού στην πρώτη φάση χαλαρώσεων επαναλειτουργούν χρησιμοποιώντας μαλιστα τον εσωτερικό τους χώρο. Όπως διαμηνύεται οι δραστηριότητες θα αφορούν μόνο προσωπική εκγύμναση (personal training).

Ωδεία, σχολές χορού και φροντιστήρια φαίνεται να παίρνουν το πράσινο φως για άμεση επαναλειτουργία και μ'αυτά τα ολίγα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι χαλαρώσεις του πρώτου δεκαπενθημέρου.

Το άνοιγμα της εστίασης μεταφέρεται -εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα- στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου με τους ιδιοκτήτες να διαμαρτύρονται, όμως ο φόβος πισωγυρίσματος καθώς και οι Αποκριές δεν επιτρέπουν άνοιγμα. Μάλιστα παρά τις συστάσεις της τεχνικής επιτροπής που προωθούσε άνοιγμα των καφετεριών και εστιατορίων από την 1η Μαρτίου -για σκοπούς επανεκκίνησης της οικονομίας- όμως το ΟΧΙ της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας ήταν ομόφωνο. 

Ανατροπές έχουμε δει κατά κόρον την τελευταία στιγμή, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πολιτικές αποφάσεις γι'αυτο και θα αναμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση -που θα γίνει δια στόματος υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου- αύριο Πέμπτη (25/2).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top