ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις από την Δευτέρα – Αυτό είναι το νέο έντυπο

Οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις από την Δευτέρα – Αυτό είναι το νέο έντυπο

Νέες κατηγορίες για αποστολή μηνύματος στο 8998, έρχονται από την ερχόμενη Δευτέρα (01/03), που τίθενται σε ισχύ οι νέες χαλαρώσεις των μέτρων.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα η απαγόρευση μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ μετακίνηση προσώπων κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας συνεχίζει να επιτρέπεται για σκοπούς εργασίας (με την παρουσίαση του Εντύπου Α) και για σκοπούς αδήριτης και επείγουσας ανάγκης (μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά και για μετάβαση για παροχή επείγουσας βοήθειας).

Κατ’ εξαίρεση μετακίνηση θα επιτρέπεται δύο φορές ανά ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δύνανται να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β δύο φορές ημερησίως

Αλλαγές στις κατηγορίες των SMS από την 1η Μαρτίου

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για σκοπούς επίσκεψης σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας κα φιλοξενίας ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης/προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας την Κατηγορία 6.
Για μετάβαση πολιτών σε οργανωμένα παζαράκια σε υπαίθριες αγορές, αποστέλλεται SMS επιλέγοντας την Κατηγορία 2.

Για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, απαιτείται η αποστολή sms επιλέγοντας την Κατηγορία 9. Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Να σημειωθεί πως η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών επιτρέπεται μόνο για σκοπούς άθλησης, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top