ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έχασε και από τον Απόλλωνα ο ΟΦΗ

Έχασε και από τον Απόλλωνα ο ΟΦΗ

SUPER LEAGUE 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευστάθιος Γκορτσίλας

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στη Ριζούπολη, ανέβηκε στους 25 πόντους και ανάγκασε τους Κρητικούς – που γνώρισαν την όγδοη σερί ήττα τους – να παραμείνουν στου 19 και να κινδυνεύουν! Μία λάθος απόκρουση σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου έκρινε το ματς. Ντάουντα στο 18′, Στάρτζεον στο 27′ και Ιωαννίδης στο 84′ τα γκολ.

Αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά σε ένα ματς που είχε ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο γηπεδούχος Απόλλων όμως έκανε γκολ την πρώτη του τελική στο ματς. Ο Σλίβκα σούταρε στο 18′, ο Σωτηρίου έδιωξε αλλά ο Ντάουντα καιροφυλακτούσε και πήρε το ριμπάουντ για να κάνει ανενόχλητος το 1-0. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν. Με τον Γρίβα στο 22′ μάλιστα άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά το σουτ του νεαρού επιθετικού έγινε υπό πίεση και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βέρχουλστ. Πέντε λεπτά μετά ο Στάρτζεον δεν λάθεψε. Σέντρα ακριβείας από τον Ουές και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός νίκησε τον Βέλγο πορτιέρο του Απόλλωνα με το κεφάλι κάνοντας το 1-1. Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι καλύτερος και με τον Σολίς στο 33′ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ πριν την ανάπαυλα, αφού με τον Βέρχουλστ εκτός θέσης, ο δανεικός από την Μπόκα επιθετικός δεν μπόρεσε να σκοράρει! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο επεμβάσεις από τον Βέρχουλστ σε σουτ του Σολίς στο 40′ και σε μακρινό σουτ του Στάικου στο 43′.

Aν και ο ΟΦΗ είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε στο β’ μέρος πιο επιθετικός. Προσπάθησε να απειλήσει με Ντάουντα στο 53′, Φερνάντεθ στο 58′ και Σλίβκα στο 60′ αλλά σε καμία από τις τρεις αυτές περιπτώσεις δεν σημειώθηκε τελική στο ματς. Ο ΟΦΗ σε ένα καλό δεκάλεπτο που είχε, είδε τον Ντε Γκουζμάν να παίρνει την πάσα από τον Στάρτζεον, αλλά ο πολύπειρος μέσος σούταρε αουτ! Δύο λεπτά μετά (63′) ο Στάικος προσπάθησε με το κεφάλι, αλλά ούτε αυτός βρήκε εστία. Στο 69′ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά αντί να τελειώσει την φάση, γύρισε για τον Σολίς που ήταν σε θέση οφσάιντ με διαιτητή και επόπτη να λήγουν τη φάση. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση έγινε… ροντέο! Σε αντεπίθεση της Ελαφράς Ταξιαρχίας, ο Σλίβκα στο 79′ άργησε, κλείστηκε και σούταρε απελπιστικά αουτ! Ένα λεπτό μετά, στην απέναντι εστία, ο Στάικος βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ αλλά ο έμπειρος πορτιέρο τον σταμάτησε με τα πόδια και πήρε και το αουτ! Ο νεοεισελθών Ιωαννίδης στο 83′ ανάγκασε τον Σωτηρίου σε σπουδαία επέμβαση ο οποίος ένα λεπτό μετά έκανε τραγικό λάθος και… κρέμμασε την ομάδα του. Ο έμπειρος πορτιέρο αντί να μπλοκάρει την εκτέλεση του κόρνερ από τον Κολ, έδιωξε με γροθιές πάνω σε αντίπαλο, με τον Ιωαννίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας το 2-1. Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να βγάλει ξανά αντίδραση και να φύγει – τουλάχιστον – με τον βαθμό από την Αθήνα και γνώρισε την όγδοη σερί ήττα του στο Πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ(88′ Λαγός), Μπεντινέλι(46′ Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντεθ(73′ Τσαλμπούρης), Τσιλούλης(32′ Φατιόν), Ντάουντα(73′ Ιωαννίδης)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Διαμαντής, Ουές, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάρτζεον, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος(88′ Σόουζα), Γρίβας, Σολίς(77′ Σαρδινέρο)

Πηγή: www.aek365.org

 

 

The post Έχασε και από τον Απόλλωνα ο ΟΦΗ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top