ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λεμεσός «χορεύει»... αθόρυβα στους ρυθμούς του καρναβαλιού - Βγήκε στους δρόμους ο βασιλιάς Καρνάβαλος

Η Λεμεσός «χορεύει»... αθόρυβα στους ρυθμούς του καρναβαλιού - Βγήκε στους δρόμους ο βασιλιάς Καρνάβαλος

Μπορεί η πανδημία να μην επιτρέπει και πολλά για τις μέρες των καρναβαλιών, ωστόσο η Λεμεσός δεν το βάζει κάτω.

Βόλτες στη Λεμεσό έκανε ο βασιλιάς Καρνάβαλος, Λεμέσιος, σε μια προσπάθεια να βάλουν έστω κι έτσι στο πνεύμα των ημερών τους κατοίκους της πόλης του γλεντιού.

Το άρμα του Βασιλιά «Λεμέσιου», θα περιφέρεται σήμερα σε κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, όπως επίσης και το Σάββατο 6 Μαρτίου και την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Να αναφέρουμε ότι ο χοροδιδάσκαλος και ηθοποιός Γιώργος Νικολάου είναι ο πρώτος Βασιλιάς Καρνάβαλος του οποίου η θητεία παρατείνεται, λόγω της ματαίωσης των καθιερωμένων μαζικών εκδηλώσεων στο Δήμο Λεμεσού

«Είναι παράξενα τα συναισθήματα, γιατί πάντα συμμετέχω με την προϋπόθεση ότι θα έχω μαζί μου τους μαθητές της σχολής χορού, οι οποίοι για 25 χρόνια ήταν η δύναμη μου για συμμετοχή στο Λεμεσιανό Καρναβάλι», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Νικολάου και  πόσο δύσκολο είναι για όλους που δεν θα μπορέσουν αυτή τη χρονιά να μασκαρευτούν και να διασκεδάσουν μαζί.

«Το καρναβάλι είναι αισιοδοξία και χαρά, δεν πρέπει να μιζεριάζουμε.  Περάσαμε και πιο δύσκολα, όπως το 74’ που το έζησα ως πρόσφυγας», αναφέρει και προσθέτει ότι «το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να φτιαχτεί είναι η υγεία, γι αυτό να χαμογελούμε, να έχουμε την υγεία μας και σε λίγα χρόνια θα κοιτούμε πίσω και θα λέμε πως το περάσαμε και αυτό», ανέφερε. 

Ευχαριστεί, επίσης, το Δήμο Λεμεσού για την προσπάθεια που καταβάλλει να κρατήσει ζωντανή την καρναβαλίστικη διάθεση στην πόλη, μέσα από τις διάφορες εναλλακτικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει.

Το άρμα του Βασιλιά «Λεμέσιου», θα περιφέρεται σήμερα σε κύριους δρόμους της Λεμεσού, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, όπως επίσης και το Σάββατο 6 Μαρτίου και την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του 11ήμερου του Καρναβαλιού και στη βάση των περιοριστικών μέτρων, ο Δήμος Λεμεσού έχει για φέτος προγραμματίσει τρεις εκθέσεις, με την πρώτη να αφορά έκθεση ζωγραφικής, σε συνεργασία με την  Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Ε.Ν.Α.Ζ), στο Δημοτικό Μέγαρο  (από Παρασκευή 5 Μαρτίου, σε ώρες λειτουργίας γραφείων του Δήμου).

Οι άλλες δυο εκθέσεις, φωτογραφίας και γελοιογραφίας, θα βρίσκονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική εταιρεία Κύπρου – παράρτημα Λεμεσού και το  Σύνδεσμο Κυπρίων γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν», αντίστοιχα . Οι δυο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές στις 5, 8, 9, 10, 11 και 12 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 16:00 μέχρι τις 19:00.

Διαδικτυακές θα είναι οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, οι οποίοι προσδοκούν να φέρουν την καρναβαλίστικη διάθεση στα σπίτια όλων των Κυπρίων. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις είναι:

Παρασκευή 5.3.2021 – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 19:00 μ.μ. Παράσταση «Ήρταν οι σήκωσες».

Τρίτη 9.3.2021 – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 19:00 μ.μ. Διαγωνισμός Πελλόμασκας και έξυπνης αμφίεσης με την συνοδεία του DJ MadMax.

Παρασκευή 12.3.2021 – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 19:00 μ.μ.  Παράσταση «Λες και ήταν χθες».

Σάββατο 13.3.2021 –  Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο 19:00 μ.μ.   Βραδιά Κανταδόρων.

Οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι θα δημοσιευτούν στις σελίδες του Δήμου Λεμεσού (www.limassolmunicipal.com.cy) και του Παττιχείου Θεάτρου (www.pattihio.com.cy ) καθώς και στις σελίδες τους στο Facebook.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top