ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 05/03

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 05/03

Θέματα που αφορούν την άτυπη πενταμερή με αφορμή την κάθοδο Μπορέλ και Λουτ στην Κύπρο, αλλά και την τηλεδιάσκεψη του ΠτΔ με την Άγκελα Μέρκελ, η συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου - Άντρου Κυπριανού, οι αποφάσεις για αφίξεις τουριστών από ΗΒ με εμβόλιο, η συζήτηση για το Συνεργατισμό στη Βουλή και η τοποθέτηση της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με αφορμή άρνηση γονέων να υποβληθούν τα παιδιά τους σε rapid tests προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται στις απαντήσεις του ΠτΔ στη Βουλή για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες και τα λανθασμένα θετικά τεστ σε Λύκειο στη Λεμεσό καθώς και τη συζήτηση στη Βουλή για την προμήθεια εμβολίων.

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τουρισμός, Καλημέρα!» και προβάλλει της δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού χθες στο ΚΥΠΕ ότι ότι μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με τουρίστες να φτάνουν από 1η Μαΐου με μόνη προϋπόθεση τον εμβολιασμό. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ απάντησε γραπτώς  στους Βουλευτές για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες με αναφορές σε διασυρμό του ιδίου και της οικογένειάς του.  Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το λάθος με τα τεστ σε Λύκειο στη Λεμεσό και την αναστάτωση που προκλήθηκε με αφορμή την έναρξη χθες μαζικών τεστ στα σχολεία.
 
«Ωθούν με αιχμή δόρατος την πολιτική ισότητα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και γράφει ότι οι δύο βγαίνουν μπροστά από κοινού ενόψει των καθοριστικών διεργασιών στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι δόθηκαν προεδρικές απαντήσεις στη Βουλή για τα κόστος των ταξιδιών στις Σεϋχέλλες. Ο «Π» σε άλλο του ρεπορτάζ αναφέρεται στα θέματα εμβολιασμών για τον κορωνοϊό και στην ανοσία που θέλουμε να επιτευχθεί ως το καλοκαίρι.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ζητά λειτουργικό κράτος η ΕΕ» γράφει στο κύριό του θέμα για την συνέντευξη Μπορέλ στο ΚΥΠΕ με αφορμή και την κάθοδο του Ύπατου Αρμοστή σήμερα στη Λευκωσία και τις επαφές του. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη των εμβολιασμών στα σχολεία με κινητές ομάδες και γράφει ότι εντοπίστηκαν 42 κρούσματα σε 38 σχολεία. Ο «Φ» σε άλλο του ρεπορτάζ γράφει ότι είναι στο τελικό στάδιο οι υποθέσεις των καταγγελιών από την σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου για σεξουαλική εκμετάλλευση και κατά πολιτικού και διαψεύδονται τα περί κουκουλώματος.
 
Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Δεν κλήθηκαν σε κατάθεση οι μεγάλοι «υπαίτιοι» του Συνεργατισμού» η «Χαραυγή» αναφέρει πως η υπόθεση εξελίσσεται σε σκάνδαλο μεγατόνων και ότι τέθηκαν στη Βουλή οι ευθύνες της Αστυνομίας. Αλλού αναφέρει πως τα ‘έκαναν μπάχαλο’ με τα rapid tests με αφορμή τα λανθασμένα θετικά τεστ σε Λύκειο. Η «Χ» προβάλλει αλλού την μεγάλη κινητοποίηση αύριο στο Προεδρικό για τα δικαιώματα των γυναικών.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών» προβάλλει τοποθέτηση της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε σχέση με τη διενέργεια εξετάσεων αντιγόνου στα σχολεία και τις καταγγελίες γονέων για παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Αλλού προβάλλει τη συζήτηση στη Βουλή για τις αποφάσεις για προμήθεια εμβολίων και τις καθυστερήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται Κύπρο εμβολιασμένοι Βρετανοί χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μυστικές δεσμεύσεις στο Νετανιάχου» και αναφέρει ότι είναι δορυφόρος η Κύπρος του Ισραήλ με τον Πρωθυπουργό «να σέρνει από το λουρί» τον ΠτΔ. Αλλού αναφέρει ότι είναι τεθνεώσα η γραμμή East Med. Η εφημερίδα σε άλλο της θέμα προβάλλει το σάλο για το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision.
 
To εβδομαδιαίο «Ποντίκι» γράφει με τίτλο «Κινητοποίηση κατά της πενταμερούς και κατά της ΔΔΟ ( Η διακήρυξη των 22)» για διακήρυξη 22 προσωπικοτήτων από Κύπρο και Ελλάδα κατά της διζωνικής, δικοινοτικής και κατά της συνάντησης της Γενεύης. Αλλού αναφέρει πως η Κομισιόν αρχίζει έρευνα για πρακτικές αεροπορικών εταιρειών για ακυρώσεις. Σε άλλο ρεπορτάζ το «Π» αναφέρει πως ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι δεν θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top