ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίνει το επιχείρημα για διατήρηση των εγγυήσεων ο Ακιντζί

Επικρίνει το επιχείρημα για διατήρηση των εγγυήσεων ο Ακιντζί

Ασυνέπεια βλέπει στη θέση για συνέχιση των εγγυήσεων ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ αναφέρει ότι είναι ανέφικτο να υπάρχει στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη θέση για δύο κυρίαρχα, αναγνωρισμένα, χωριστά κράτη και συνέχιση του συστήματος των εγγυήσεων του ’60.

 
Στην ανάρτησή του γράφει ότι υπάρχει επανάληψη της αναφοράς ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε το κράτος μας, την κυριαρχία μας και τις εγγυήσεις της Τουρκίας». Ως εκ τούτου,αναφέρει, καθίσταται απαραίτητο να διαφωτίσουμε τον «λαό» για την ασυνέπεια σε αυτές τις δηλώσεις.
 
Το πρώτο που πρέπει να διευκρινιστεί, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, είναι η έννοια της εγγύησης, τι αφορούν οι εγγυήσεις. «Οι εγγυήσεις της Τουρκίας αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960, το σύνολο της εδαφικής ακεραιότητας της δημοκρατίας αυτή, δηλαδή εγγυούνταν το αδιαίρετο αυτής. Εγγυήτριες αυτού επιπλέον είναι άλλες δύο, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο».
 
Κατά τον τέως ηγέτη των Τ/κ, «το να ζητάς μία από τις τρεις χώρες, που εγγυάται την Κυπριακή Δημοκρατία, να εγγυηθεί αυτήν τη νέα κατάσταση, δύο αναγνωρισμένα κράτη δίπλα δίπλα με χωριστή κυριαρχία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά κενού περιεχομένου πατριδοκαπηλία».
 
Εν συντομία, συνέχισε, το να ζητάς την συνέχιση του συστήματος εγγυήσεων που πηγάζει από το κοινό κράτος του 1960 με το αίτημα για δύο χωριστά αναγνωρισμένα κράτη και με μια τέτοια προσέγγιση να θες την στήριξη της διεθνούς κοινότητας, αυτό είναι ανέφικτο.
 
Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, είναι «να διευκολύνεις την πολιτική της ε/κ πλευράς, ενώ εμείς θα οδηγηθούμε περισσότερο στην μοναξιά».

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top