ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πισωγύρισμα, καμπανάκι κινδύνου και τοπικό lockdown - Τι μέτρα δείχνει το διάγγελμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πισωγύρισμα, καμπανάκι κινδύνου και τοπικό lockdown - Τι μέτρα δείχνει το διάγγελμα

Η μερική έξαρση που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα, τα όσα θλιβερά συνέβησαν μετά την καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό αλλά και το άνοιγμα της εστίασης έφεραν την ανησυχία στο 'κόκκινο'.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το έκτακτο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκράτιας, Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος επιχείρησε να κάνει μια αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης το τελευταίο διάστημα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συμβάντα της περασμένης Κυριακής (14/3) στη Λεμεσό.

Τονίζοντας μεν ότι δεν είναι πρόθεση του να στοχοποιήσει την πόλη του αλλά ρίχνοντας το γάντι σε αυτήν παραθέτοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα με το πρόβλημα να εστιάζεται -σαφέστατα- στη Λεμεσό επιχείρησε να ευχαριστήσει αφενός τη συντριπτική πλειοψηφία για την αυτοσυγκράτηση και την πειθαρχία που επιδεικνύει -παρά το γεγονός πως διέπεται από τεράστιες δυσκολίες, υγείας, οικονομικές, ψυχολογικής κόπωσης-.

Δε δίστασε παρ'όλα αυτά να ξεκαθαρίσει πως η κατάσταση είναι πολύ οριακή με τα νοσηλευτήρια να δέχονται αφόρητη πίεση (αφού μάλιστα χθες -Τρίτη 16/3- σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων) και παρά την τεράστια αγάπη που τρέφει για την πόλη του, υπερισχύει το καθήκον του για το σύνολο της χώρας.

Επί της ουσίας με αυτές του τις αναφορές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αποκλειστεί -από τις ασκήσεις επί χάρτου της επιστημονικής/συμβουλευτικής- τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσει να επαναφέρει περιορισμούς, από τη στιγμή που η μεγάλη μάζα του προβλήματος εστιάζεται στη Λεμεσό.

Έκανε παράλληλα επίκληση στο συναίσθημα τονίζοντας -εις διπλούν- πως βρισκόμαστε πλέον πάρα πολύ κοντά στο τέλος και την επιστροφή στην καθημερινότητα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και τις στερήσεις που έχουν υποστεί οι πολίτες ζητώντας λίγη ακόμη κατανόηση και υπομονή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top