ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκαν από Υπουργικό και προκηρύσσονται σχέδια για μεταποίηση και ενεργειακή αναβάθμιση οικιών στις ΒΒ

Εγκρίθηκαν από Υπουργικό και προκηρύσσονται σχέδια για μεταποίηση και ενεργειακή αναβάθμιση οικιών στις ΒΒ

Δύο νέα Σχέδια Χορηγιών που αφορούν στην ενίσχυση της μεταποίησης και στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών σε περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων, ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

 
Τα Σχέδια, που θα προκηρυχθούν τις αμέσως επόμενες μέρες από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους και ετοιμάστηκαν στη βάση των αντίστοιχων συγχρηματοδοτούμενων Σχεδίων που εφαρμόζει το Υπουργείο και τα οποία δεν είναι δυνατόν να συμπεριλάβουν έργα ή δράσεις που υλοποιούνται σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €1 εκατομμυρίου ανά έτος, εγκρίθηκαν τα Σχέδια για την «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και άλλων στοχευμένων οικονομικών δραστηριοτήτων σε περιοχές εντός των Βρετανικών Βάσεων» και «Εξοικονομώ – αναβαθμίζω στις κατοικίες που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων».
 
Το Σχέδιο για τη μεταποίηση προκηρύσσεται αύριο, Πέμπτη 18 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 60% του εγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος και μπορεί να καλύψει δαπάνες που αφορούν ανέγερση/επέκταση κτηρίων, διαμόρφωση/διαρρύθμιση κτηρίων, αγορά καινούργιων μηχανημάτων, εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων κ.ά.
 
Το Σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών θα προκηρυχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 και καλύπτει θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης, εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών, φωτοβολταϊκών, κλιματιστικών, μπαταριών αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας κ.ά. Το ποσοστό χορηγίας ανέρχεται στο 60% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού, ενώ στους ευάλωτους καταναλωτές το ποσοστό αυξάνεται στο 80%, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τα εν λόγω Σχέδια όσο και για τα αντίστοιχα συγχρηματοδοτούμενα που τρέχουν ήδη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας meci.gov.cy.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top