ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματοδοτική στήριξη ύψους 86,7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για καταστροφές σε Ελλάδα και Γαλλία

Χρηματοδοτική στήριξη ύψους 86,7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για καταστροφές σε Ελλάδα και Γαλλία

Η Κομισιόν πρότεινε σήμερα χρηματοδοτική στήριξη ύψους 86,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSF) για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό αρκετών περιοχών στη Γαλλία και την Ελλάδα που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το 2020.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν προτείνει 59,3 εκατομμύρια ευρώ για τη Γαλλία, μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Alex στην περιοχή Provence-Alpes-Côtes d`Azur τον Οκτώβριο του 2020, 21,6 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα σε σχέση με τις ζημίες που προκλήθηκαν από τη Μεσογειακή καταιγίδα Ιανός τον Σεπτέμβριο του 2020, 3,3 εκατ. ευρώ για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες του Αυγούστου 2020 και άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης μετά τον καταστροφικό σεισμό στα νησιά Σάμος, Ικαρία και Χίος τον Οκτώβριο του 2020.

Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν ήδη λάβει προκαταβολές για τις τέσσερις περιφερειακές καταστροφές.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, δήλωσε σχετικά ότι "την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν πρότεινε ένα σημαντικό πακέτο στήριξης από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ελλάδας. Σήμερα, προσφέρουμε επίσης βοήθεια στους πληθυσμούς αυτών των δύο χωρών που έχουν υποφέρει από φυσικές καταστροφές το 2020. Αυτό είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της ΕΕ: ​​διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω."

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top