Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους 8 μποφόρ – Αναλυτικά η πρόγνωση

Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους 8 μποφόρ – Αναλυτικά η πρόγνωση

Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους 8 μποφόρ εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (24/03), μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης (25/03).

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Κατά διαστήματα θυελλώδεις δυτικοί ως βροειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν τα δυτικά και τα βόρεια παράλια ενώ παροδικά σφοδροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ θα επηρεάσουν τοπικά τα προσήνεμα ορεινά»

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ σε υπήνεμες περιοχές αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα ανατολικά παράλια, μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια παράλια και μέχρι τρικυμιώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά. Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ωστόσο θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρίας του κόμματος, μιλά στο «Τ» για την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, μια υποψηφιότητα η οποία στόχο έχει την ενότητα στο κόμμα και την επιστροφή όσων έχουν διαγραφεί ή αποστασιοποιηθεί από την ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE