ΚΟΣΜΟΣ

Άδικες και αβάσιμες οι δηλώσεις Μακρόν για ανάμειξη Τουρκίας στις γαλλικές εκλογές, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Άδικες και αβάσιμες οι δηλώσεις Μακρόν για ανάμειξη Τουρκίας στις γαλλικές εκλογές, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Άδικες και αβάσιμες χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την Τουρκία και υπενθυμίζει στην Γαλλία ότι αυτή την περίοδο στην οποιαδήποτε θετική ή αρνητική στάση και ρητορική που θα επιδείξει, η Τουρκία θα ανταποκριθεί αναλόγως.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “στο γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France 5, μεταδόθηκε χθες το βράδυ μια εκπομπή, στην οποία περιλαμβάνονταν άδικες και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του Προέδρου μας και της χώρας μας”. “Θεωρούμε απαράδεκτες τις απαντήσεις του Προέδρου της Γαλλίας Μακρόν στα σκόπιμα ερωτήματα που τέθηκαν στην εκπομπή, όπως επίσης και αντίθετες στις σχέσεις φιλίας και συμμαχίας μεταξύ των χωρών μας. Η Τουρκία, στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Συρίας και της Λιβύης εφάρμοσε νόμιμες πολιτικές βασισμένες στο διεθνές δίκαιο. Είναι προφανές ότι το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε σκόπιμα πριν από την διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που απέβλεπαν στο να διαβρώσουν την πραγματικότητα μιας ευρωπαϊκής Τουρκίας δεν θα επιτύχουν τον στόχο τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “η Τουρκία με τις πολιτικές που ασκεί στην περιοχή, με τις στενές διμερείς σχέσεις που έχει δημιουργήσει με τα κράτη μέλη και τις σχέσεις της με την ευρωπαϊκή ήπειρο, το ΝΑΤΟ και τις διατλαντικές σχέσεις, προσφέρει τη μεγαλύτερη συμβολή”.

“Από την άλλη πλευρά, οι ισχυρισμοί του Μακρόν ότι η Τουρκία θα αναμειχθεί στις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, είναι επικίνδυνοι από την άποψη της αποξένωσης των κοινοτήτων ξένης προέλευσης που ζουν στη χώρα. Πέρα από ότι ζουν περίπου 800 χιλιάδες κάτοικοι της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία σε κλίμα ευημερίας, ειρήνης και αρμονίας, δεν την αφορά σε κάτι άλλο η εσωτερική πολιτική της Γαλλίας. Αντίθετα, θεωρούμε δίκαιο η Γαλλία να μην φέρνει ως πρωταρχικό θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της για τις εκλογές το θέμα της Τουρκίας. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δηλώσεις του κ. Μακρόν είναι ατυχείς και αβάσιμες, την ώρα που λαμβάνουμε μέτρα για να μειώσουμε την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με ηρεμία και φιλία. Αυτές οι άδικες και αβάσιμες δηλώσεις του κ. Μακρόν αποτελούν τη ρίζα των πρόσφατων προβλημάτων με τη Γαλλία. Υπενθυμίζουμε και πάλι στη Γαλλία ότι αυτή την περίοδο στην οποιαδήποτε θετική ή αρνητική στάση και ρητορική που θα επιδείξει, η Τουρκία θα ανταποκριθεί αναλόγως”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top