ΠΑΡΑ-THEMA

Δρ Καραγιάννης: Όλη η αλήθεια για το ξενοδοχείο στον Πρωταρά και το μυστικό της επιτυχίας του μαχαλεπί

Δρ Καραγιάννης: Όλη η αλήθεια για το ξενοδοχείο στον Πρωταρά και το μυστικό της επιτυχίας του μαχαλεπί

Πολλά έχει ακούσει για το όνομα του τον τελευταίο ένα χρόνο ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης πόσο μάλλον για τη σχέση του με το ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά. Σε μια χαλαρή συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή «CabaRED» και τον Ανδρέα Κόκκινο ο γνωστός μοριακός ιολόγος - μικροβιολόγος μίλησε για όλα ακόμα και για το μυστικό της συνταγής του φημισμένου μαχαλεπί στο καφενείο του ξενοδοχείου.

Ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι το ξενοδοχείο είναι ουσιαστικά κληρονομιά της συζύγου του από τον πατέρα της με τον ίδιο να εμπλέκεται ενεργά στις ανάγκες λειτουργίας του.

«Ο πεθερός μου ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές του Cavo Maris και κατ’ επέκταση μετά το θάνατο του η σύζυγος σαν μοναχοπαίδι πήρε τις μετοχές. Επομένως εγώ τρόπον τινά ενεπλάκηκα από την αρχή διότι το έβλεπα σαν πρόκληση, ήταν εντελώς διαφορετικό από το θέμα που σπούδασα και για να ‘μια ειλικρινής, τα καλοκαίρια που ερχόμασταν στην Κύπρο για διακοπές εγώ αντί να ξεκουράζομαι πολλές φορές μου άρεσε να δουλεύω στο pool bar και να σερβίρω τους πελάτες. Σιγά, σιγά, έμαθα τα καθέκαστα σε βαθμό που όταν με το θάνατο του πεθερού μου ανέλαβα εγώ, ως ένας από τους director του ξενοδοχείου, ήμουνα άρτια προετοιμασμένος μπορώ να πω»

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ ξενοδοχείου και ιατρικής ο Δρ. Καραγιάννης φαίνεται να είναι διχασμένος. Δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στις σπουδές του αλλά ούτε και στην ενασχόληση του με το ξενοδοχείο.

«Δεν μπορώ να απαρνηθώ το θέμα που έχω σπουδάσει. Από την άλλη μεριά σαν άνθρωπος ο οποίος δεν μου αρέσει να κάθομαι, έστω και τα Σαββατοκύριακα που δεν είμαι στο Πανεπιστήμιο και όταν είμαι εδώ κάτω ασχολούμαι με το ξενοδοχείο κι οτιδήποτε έχει να κάνει με κάποιες αποφάσεις. Μου αρέσει η κηπουρική επομένως ασχολούμουν με τους κήπους του ξενοδοχείου, όταν ήρθα πίσω από την Αγγλία σιγά, σιγά τους φέραμε σ΄ ένα επίπεδο ζηλευτό από  όψεως χρώματος και του αριθμού των διαφόρων δέντρων, λουλουδιών κτλπ που είχαμε».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι μέρος του design του σποτ του ξενοδοχείου, το καφενείο, είναι δικής του έμπνευσης.

«Ασχολήθηκα και με το καφενείο το οποίο αναφέρατε και κάποια από τα πράγματα είναι δικού μου design με τα ψηφιδωτά, καμάρες, το καμπαναριό κτλπ. Με το λαογραφικό μουσείο του ξενοδοχείου, κάποια από τα πράγματα που είναι εκεί γύρισα αρκετές περιοχές της Κύπρου και τα μάζεψα, φυσικά αγοράσαμε και αρκετά από παλιατζήδες.  Επομένως και τα σαββατοκύριακα μου τα σπαταλώ ασχολούμενος με αυτά τα πράγματα τα οποία μου αλλάζουν το πως σκέπτομαι και μου αφαιρούν από την καθημερινότητα του Πανεπιστημίου»

Όσο για το πως κατάφερε το καφενείο του Cavo Maris να είναι τόσο ξακουστό;

Νομίζω η τοποθεσία είναι ειδυλλιακή και έχεις απέναντι σου αυτό το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ορίζοντα και ο χαρακτήρας φυσικά του παλιού παραδοσιακού καφενείου το οποίο δεν βρίσκεις πολύ εύκολα πλέον εκτός αν πας σε κάποια χωριουδάκια απομακρυσμένα. Τα πάντα έχουν μετατραπεί σε cafe κι έχει εκφυλιστεί πλέον το παλιό παραδοσιακό καφενείο. Φυσικά τα εδέσματα και τα τσιπουράκια, τα ούζα και το μεζεδάκι είναι κάτι το οποίο, θα χρησιμοποιήσω την κυπριακή ρήση, μυρίζει το καλοκαίρι  μετά από ένα μπάνιο να κάτσεις να πιείς το ουζάκι σου και να τσιμπήσεις κάτι χωρίς να φας μέχρι σκασμού όπως συμβαίνει όταν πας σε μια ταβέρνα».

Τέλος ζητήθηκε από τον Δρ Καραγιάννη να αποκαλύψει αν υπάρχει μυστική συνταγή για το πολυφημισμένο μαχαλεπι με τον ίδιο να αναφέρει, «Όταν σκεφτήκαμε να κάνουμε το καφενείο ήταν με κάποια δειλία που το ανοίξαμε την πρώτη μέρα και οι τρεις οι συνεταίροι και τα παιδιά μας ήμασταν οι μόνοι που καθόμασταν εκεί την πρώτη μέρα που άνοιξε. Πρέπει να πω όμως πως μας εξέπληξε πόσο σύντομα εξαπλώθηκε η φήμη του καφενείου και το μαχαλεπί και το ρυζόγαλο είναι η μάρκα του καφενείου. Έχει μέρες που μπορεί η κουζίνα να παρασκευάσει γαλόνια από μαχαλεπί διότι η κατανάλωση είναι τέτοια. Είναι ο τρόπος που σερβίρετέ, με τα παγάκια, με το ροδόσταγμα ή το παγωτό τρανταφύλλου κάτι το οποίο δεν συνηθίζετε στα σπίτια τουλάχιστον».

Δείτε όλόκληρη την συνέντευξη του Δρ. Καραγιάννη στο «CabaRED»

Στο 14:27 η συζήτηση για το ξενοδοχείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top