ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Έφυγε' από τη ζωή ο φωτογράφος, Ντίνος Αναγιωτίδης

'Έφυγε' από τη ζωή ο φωτογράφος, Ντίνος Αναγιωτίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο φωτογράφος Ντίνος Αναγιωτίδης.

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε θλίψη σε όσους τον γνώρισαν. Ο Ντίνος Αναγιωτίδης υπήρξε για δεκαετίες φωτογράφος της Κυβέρνησης και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Με το φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε ιστορικές στιγμές την Κύπρου αφήνοντας τα σαν κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Σε ανάρτησή του το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έγραψε, «Με λύπη έχουμε πληροφορηθεί τον θάνατο του πρώην συναδέλφου μας Ντίνου Αναγιωτίδη, ο οποίος για σειρά ετών ήταν προϊστάμενος του φωτογραφικού τμήματος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Ο Ντίνος γεννήθηκε στα Λεύκαρα το 1938, όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Ακολούθως, ήλθε στη Λευκωσία και μέσω αλληλογραφίας σπούδασε φωτογραφία σε κολλέγιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1966, σε ηλικία 28 ετών, προσελήφθη ως φωτογράφος στο ΓΤΠ, όπου εργάστηκε ανελλιπώς μέχρι και την αφυπηρέτηση του το 1999.

Από το πόστο του φωτογράφου της Κυβέρνησης, βίωσε ιστορικές στιγμές για τον τόπο και τον λαό μας, αφήνοντας πίσω του σημαντικές μαρτυρίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top