ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων για τον φόνο του «Μαριούθκια» - Έρευνες και σε υποστατικά

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων για τον φόνο του «Μαριούθκια» - Έρευνες και σε υποστατικά

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών του φόνου του Μάριου Γεωργίου, 34 ετών, ο οποίος κτυπήθηκε από αγνώστους, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του σε δρόμο στο Μενεού, το βράδυ της Δευτέρας 19 Απριλίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, «οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί μαρτυρία και μαρτυρικό υλικό, για να καταφέρουν οι ανακριτές της υπόθεσης να οδηγηθούν στους δράστες της επίθεσης».

Είπε επίσης ότι «συνεχίστηκε η ανάκριση διαφόρων ατόμων που θεωρείται ότι θα προσέφεραν κάποια μαρτυρία για την υπόθεση, ενώ έγιναν έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες και υποστατικά».
 
Πρόσθεσε ότι «χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του θύματος, η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε πως «κατά τη διάρκεια της νεκροτομής έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις». Πρόσθεσε ότι τεκμήρια παραλήφθηκαν επίσης από τη σκηνή όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 34χρονου τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τους ανακριτές στον εντοπισμό των δραστών.
 
Ερωτηθείς κατά πόσον το θύμα το τελευταίο διάστημα είχε εκφράσει στην Αστυνομία φόβους για τη ζωή του, ο Χρήστος Ανδρέου απάντησε πως «κατά διαστήματα υπήρχαν διάφορες πληροφορίες, τις οποίες γνώριζαν οι ανακριτές της υπόθεσης και αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης».  

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας 19 Απριλίου, ενώ ο Μάριος Γεωργίου, 34 ετών, κινείτο με το αυτοκίνητο του στη περιοχή Μενεού προς Περβόλια, λίγο πριν από περίπτερο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από άγνωστα πρόσωπα που ήταν κρυμμένα πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.
 
Από τους πυροβολισμούς ο 34χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου.
 
Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα μέλη της ΥΠΕΓΕ και του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν έρευνες και εξετάσεις, ενώ αυτοψία διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.
  
Από τη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν κάλυκες και άλλα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και γενετικό υλικό, που στάλθηκαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.
 
Οι ανακριτές παρέλαβαν επίσης τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο του περιπτέρου όσο και άλλων υποστατικών που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top