ΕΛΛΑΔΑ

Έριξε τη βόμβα του πάλι ο Σόιμπλε: Υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας

Έριξε τη βόμβα του πάλι ο Σόιμπλε:  Υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας

«Η εμπειρία σε άλλες χώρες έχει δείξει πως μία χώρα μπορεί να οδηγηθεί ξαφνικά σε πτώχευση» τόνισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών στην αυριανή Frankfurter Allgemeine.

Ωστόσο, αρνείται να απαντήσει αν το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ο Γερμανός υπουργός τονίζει ότι «η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, υπό λογικούς όρους, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί.

Σε ερώτηση σχετικά με τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά» και επισημαίνει ότι «στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν. Και τα δύο είναι εξίσου λάθος».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε πως «έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά ακόμη δεν είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία».

«Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί στο Eurogroup της Δευτέρας. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, αλλά δεν γνωρίζω πόσο», υπογράμμισε ο ίδιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top