ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τ/κ ηγέτης κάλεσε την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους

Ο Τ/κ ηγέτης κάλεσε την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους Τουρκοκύπριους

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες χώρες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους καθώς και να σταματήσουν να στηρίζουν το «δίδυμο» Ελλάδος και Ελληνοκυπρίων, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.


Σε μήνυμά του για την 17η επέτειο του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έδωσαν στους Τ/κ, κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι παρόλο που πέρασαν 17 χρόνια, ούτε μια υπόσχεση που δόθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος εκπληρώθηκε.

Είπε ότι ενώ ο «τουρκοκυπριακός λαός» - κατά την έκφρασή του - έχει τιμωρηθεί που είπε «ναι» στο δημοψήφισμα, η ελληνοκυπριακή πλευρά, που είπε «όχι» έχει επιβραβευθεί.

Ενώ δεν έχει τηρηθεί ούτε μια υπόσχεση, αναγκάζουν τον «τουρκοκυπριακό λαό» να γίνει μπάλωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία και να είναι μειονότητα, ανάφερε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι «η νότια Κύπρος, που εντάχθηκε στην ΕΕ άδικα και μονομερώς, καθώς και η Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ, εκμεταλλεύονται την ΕΕ με απειλές και εκβιασμούς, για επιβολές στο κυπριακό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη είπε ότι η τ/κ πλευρά θα επαναλάβει την πρόταση της για λύση στη βάση δύο ίσων κυρίαρχων κρατών και πρόσθεσε ότι δεν θα υποχωρήσουν από αυτή την πρόταση, που θα ωφελήσει την Κύπρο και όλη την περιοχή.

Καταληκτικά, ο Τατάρ ανέφερε ότι η λύση ομοσπονδίας, που διαπραγματεύεται εδώ και χρόνια, είναι ανέφικτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΓΤΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top