ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βουλή ψήφισε νόμο για αντιμετώπιση του εκφοβισμού στον αθλητισμό

Η Βουλή ψήφισε νόμο για αντιμετώπιση του εκφοβισμού στον αθλητισμό

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νόμο για τροποποίηση του περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμου (ΚΟΑ), ώστε να ρυθμιστεί το πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπεριφορών και πράξεων που συνιστούν εκφοβισμό στον αθλητισμό.

 

Ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω της εκπόνησης από τον ΚΟΑ σχεδίου δράσης για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, καθώς και κώδικα συμπεριφοράς και δεοντολογίας στη βάση των αρχών της καλής διακυβέρνησης, της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης, της αναλογικότητας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τους Βουλευτές Κυριάκο Χατζηγιάννη Ξένια Κωνσταντίνου, Μαριέλλα Αριστείδου και Ελένη Σταύρου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννη, είπε ότι η κατάθεση της πρόταση νόμου κρίθηκε αναγκαία λόγω συγκεκριμένων περιστατικών και πολλών καταγγελιών που έγιναν. Πρόσθεσε ότι με το νόμο που προτείνεται ο ΚΟΑ οφείλει να μεριμνά για την ευημερία και την ασφάλεια των αθλητών και να διασφαλίζει τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείρισή τους. Είπε επίσης ότι η πρόταση φιλοδοξούσε να αγγίξει και πτυχές ισότητας στη μισθοδοσία και εκπροσώπηση μεταξύ φύλων, αλλά λόγω κωλυμάτων από το Σύνταγμα υπήρξαν εμπόδια και απλώς αυτά συμπεριλήφθηκαν στον κώδικα δεοντολογίας του ΚΟΑ. Ευχήθηκε η νομοθεσία να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πνεύμα και άλλη κουλτούρα στο χώρο του αθλητισμού που θα αποτρέπει τα αδικαιολόγητα αυτά φαινόμενα.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου είπε ότι ο εκφοβισμός στον αθλητισμό έχει «κανονικοποιηθεί» σε μεγάλο βαθμό. Όπως είπε, έγιναν μάρτυρες πολλών φαινομένων, άκουσαν πολλές καταγγελίες που τους συγκλόνισαν και για αυτό προχώρησαν με την πρωτοβουλία ώστε αν υπάρχει ένα πλαίσιο και σχέδιο δράση από τον ΚΟΑ. Πρόσθεσε ότι ο κώδικας είναι και δεσμευτικός για τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά συνεχάρη τους εισηγητές για την πρόταση νόμου, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για ριζικό εκσυγχρονισμό του κώδικα του ΚΟΑ και σε θέματα εκφοβισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και ισότητας μεταξύ των φύλων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top