ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η καταγραφή θετικών κρουσμάτων και θανάτων από Covid 19 παγκόσμια

Συνεχίζεται η καταγραφή θετικών κρουσμάτων και θανάτων από Covid 19 παγκόσμια

Συνεχίζεται η καταγραφή θετικών κρουσμάτων και θανάτων από Covid 19 ανά το παγκόσμιο, την ίδια ώρα που εντατικοποιείται ο εμβολιασμός.

Στην Βραζιλία ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 390.797 νεκρούς επί συνόλου 14.340.787 μολύνσεων.

Εξάλλου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν χορηγηθεί 228.661.408 εμβολίων κατά της COVID-19 ως το πρωί χθες Κυριακή από το σύνολο των 290.692.005 δόσεων που έχουν διανεμηθεί μέχρι εδώ, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 32.572 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 1.305 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 390.797 νεκρούς επί συνόλου 14.340.787 μολύνσεων.

Σε απόλυτα μεγέθη, πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ (571.921 θάνατοι).

Με 69.282 νεκρούς πλέον μέσα στον Απρίλιο, η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ήδη ξεπεράσει το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας σε μηνιαία βάση, που είχε καταγραφεί μόλις τον Μάρτιο (66.000+ θύματα), σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΗΠΑ

Εξάλλου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν χορηγηθεί 228.661.408 εμβολίων κατά της COVID-19 ως το πρωί χθες Κυριακή από το σύνολο των 290.692.005 δόσεων που έχουν διανεμηθεί μέχρι εδώ, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας. Μέσα σε μία ημέρα, ο αριθμός των δόσεων που χορηγήθηκαν αυξήθηκε κατά 3,02 εκατ., με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσαν τα CDC, που την προηγουμένη είχαν κάνει λόγο για 225.640.460 χορηγηθείσες δόσεις.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ως χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους 139.978.480 άνθρωποι, εκ των οποίων 94.772.329 είχαν λάβει και τη δεύτερη, κατά συνέπεια θεωρείται ότι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως. Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech, τα οποία χορηγούνται σε δύο δόσεις, και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Οι εποπτικοί φορείς των ΗΠΑ έδωσαν -όπως αναμενόταν- πράσινο φως για την επανέναρξη της χρήσης του προϊόντος της J&J, μετά τη 10ήμερη αναστολή της χορήγησης του εμβολίου αυτού για να μελετηθεί η σχέση του με την εμφάνιση εξαιρετικά σπάνιων αλλά δυνητικά θανατηφόρων θρομβώσεων στο αίμα.


Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.653 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 94 ασθενείς με την COVID-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 214.947 νεκρούς επί συνόλου 2.328.391 μολύνσεων.

Ωστόσο, ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον κόσμο -πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Βραζιλίας- είναι αναμφίβολα υποτιμημένος.

Στα τέλη Μαρτίου, κυβερνητικά στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επίσημα επιβεβαιωμένους.

Χιλή

Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.638 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 114 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 25.856 νεκρούς επί συνόλου 1.169.536 μολύνσεων.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις πάντως σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 8% μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες.

Η Χιλή είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημία; παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών της.

Κολομβία

Το Υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 465 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός που αποτελεί νέο τραγικό ρεκόρ, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 17.190 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ως εδώ ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει τους 71.351 νεκρούς επί συνόλου 2.774.464 μολύνσεων.

Η Κολομβία -που έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων- συγκαταλέγεται στα κράτη τα οποία έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική: κατατάσσεται τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, αλλά και ως προς τον αριθμό των θανάτων, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Κούβα

Ξεπεράστηκε για ακόμη μια ημέρα το όριο των χιλίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα στην Κούβα, όπου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.185 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 10 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως εδώ τους 591 νεκρούς επί συνόλου 101.503 μολύνσεων. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν "πόσο σφοδρό είναι το κύμα μολύνσεων στη χώρα μας".

Η Αβάνα (408 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους) παραμένει επίκεντρο της κρίσης στην Κούβα, που είναι αντιμέτωπη από τον Ιανουάριο με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλουν οι αρχές. Οι αρχές έχουν αναστείλει τις παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία στα σχολεία και έχουν κλείσει δημόσιους χώρους, ενώ επιβάλλουν πλέον νέους περιορισμούς σε όσους φθάνουν με διεθνείς πτήσεις.

Στην Αβάνα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την έναρξη μαζικής ανοσοποίησης με την αξιοποίηση υποψήφιων εμβολίων που αναπτύχθηκαν στη χώρα. Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών. Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, θέλει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

Αιθιοπία

Το Υπουργείο Υγείας της Αιθιοπίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.324 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στο κράτος της ανατολικής Αφρικής να φθάνει τους 252.279.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 20 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 3.551 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 55.979. Εξ αυτών, 1.010 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην ανατολική περιφέρειά της και περί το 6% του συνόλου που έχουν καταγράψει τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ACDC).

Η Αιθιοπία συγκαταλέγεται στις χώρες της ηπείρου που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία, μετά τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο και την Τυνησία.


Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.907 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.299.325, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, υπέκυψαν άλλοι 60 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 81.624 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ιταλία

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.158 περιστατικά κορωνοϊού και 217 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 239.482 διαγνωστικά τεστ, το 5,5% από τα οποία ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,3%, τα κρούσματα 13.817 και 322 οι θάνατοι. Από την αρχή της επιδημίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί 3.962.674 άνθρωποι από τον νέο κορωνοϊό και 119.238 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα οι ασθενείς μεCovid-19 είναι 32 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 309 λιγότεροι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top