Διαφωνία ΠΑΣΙΚΑ για προσκόμιση πιστοποιητικών ελέγχου και εμβολιασμών

Διαφωνία ΠΑΣΙΚΑ για προσκόμιση πιστοποιητικών ελέγχου και εμβολιασμών

Την άρση των προνοιών για προσκόμιση αρνητικών τεστ κορωνοϊού και εμβολιασμών στην μετά του lockdown εποχή ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), κάνοντας λόγο για έντονες μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των επιχειρηματιών του κλάδου.

«Οι αντιδράσεις είναι ήδη μεγάλες και η πλειοψηφία των επιχειρηματιών πνέει τα μένεα κατά της απόφασης αυτής», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ που υπογράψει ο ΓΓ του συνδέσμου, Φάνος Λεβέντης και προσθέτει: «Αναμένουμε ότι θα αρθούν οι συγκεκριμένες πρόνοιες προς αποφυγήν κοινωνικής αναταραχής . Την οικονομική πτυχή και άλλα θα τα δούμε πολύ σύντομα με τον αρμόδιο Υπουργό».
 
Όπως αναφέρεται, «από τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, το εμβολιαστικό πρόγραμμα «σπεύδει βραδέως» και ό επιδιωκόμενος στόχος και αισιόδοξος θα είναι ο εμβολιασμός του  65-70% του πληθυσμού, κάτι που και οι ίδιοι λένε ότι θα αργήσει πολύ και υπάρχουν πολλές  ηλικίες που η σειρά τους αργεί , πως νομιμοποιείται το κράτος να θέτει μια  τόσο  προκλητικά παράδοξη και πολύ πιθανόν παράνομη απαίτηση  διαχωρίζοντας και προκαλώντας διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες αυτής της  χώρας»;
 
Σημειώνει ακόμη ότι «ήδη έχουμε και την διάκριση ανάμεσα σε πολίτες της χώρας και επισκεπτών από άλλες χώρες που απολαμβάνουν την εξυπηρέτηση από κέντρα αναψυχής εντός ξενοδοχειακών μονάδων και πολύ πιθανόν να εξυπηρετούνται και μόνιμοι κάτοικοι».
 
«Από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας αυτής, ο ΠΑΣΙΚΑ δημόσια  την απέρριψε με τον πιο έντονο τρόπο, παραθέτοντας σωρεία επιχειρημάτων», αναφέρει ο ΠΑΣΙΚΑ και προσθέτει ότι πέραν του ότι δεν είναι δουλειά τους αυτή, οι πρόνοιες αυτές έρχονται «και σε σύγκρουση με άλλες νομοθεσίες  που είτε δε μας νομιμοποιούν να τους ασκούμε αλλά και άλλες που να μην υποχρεώνουν τους πολίτες να το κάνουν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE