ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα κλειστά και έρημα με την ανησυχία στο κόκκινο - Νοσοκομεία στην... εντατική

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα κλειστά και έρημα με την ανησυχία στο κόκκινο - Νοσοκομεία στην... εντατική

Ξημέρωσε λοιπόν η Δευτέρα (26 Απριλίου), μια Δευτέρα που μας παίρνει αρκετά πίσω -ένα χρόνο περίπου- φέρνοντας μνήμες του πρώτου σκληρού lockdown.

Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και συζητήσεις που εκκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή διά στόματος του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου η χώρα μας 'κλείδωσε' ξανά για -τουλάχιστον- ένα δεκαπενθήμερο, με τα δεδομένα να επαναξιολογούνται έχοντας ως ορίζοντα την 9η Μαίου. 

Οι ασύμμετρες πιέσεις που δέχεται το ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας καθώς και οι δυσοίωνες προβλέψεις για νοσηλευόμενους και εισροές, που υπολογίζονται από τον πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων 10 ημερών ήχησαν πιο δυνατά από ποτέ το καμπανάκι του κινδύνου με την Κυβέρνηση, το Υπουργικό, τις τεχνικές επιτροπές αλλά και την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα να προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα που θα περιόριζε τη διασπορά του ιού. 

Μετά από ένα κυκεώνα συγκεχυμένων πληροφοριών που εμπεριείχαν από το αυστηρότερο σενάριο του ολικού κλεισίματος μέχρι πολύ πιο μικρά και στοχευμένα περιοριστικά μέτρα καταλήξαμε στο απόλυτο lockdown για 2 εβδομάδες προσδοκώντας να δοθεί χρόνος να 'αναπνεύσουν' τα νοσοκομειακά ιδρύματα που βρίσκονται... στην εντατική. 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο υψηλός αριθμός ημερήσιων περιστατικών συνεχίστηκε με τα κρούσματα να φτάνουν αθροιστικά τα 1668 (895 και 773) και το ποσοστό θετικότητας αλλά και τους νοσηλεύομενους να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. 

Πάντως παρά τις αρχικές εξαγγελίες ήδη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων άρχισαν να διαχέονται οι πρώτες χαλαρώσεις που αφορούσαν κυρίως τον εκκλησιασμό αλλά και μικρές πινελιές για να γιορταστεί -στο βαθμό του δυνατού- οικογενειακά το Πάσχα. 

Στόχος και σκοπός παραμένει, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πλάνο εμβολιασμού, να δοθεί χρόνος στα νοσηλευτήρια να ανακάμψουν -με το πλάνο του ΟκΥπΥ για ανάπτυξη κλινών να βρίσκεται σε ετοιμότητα- ούτως ώστε με το πέρας του δεκαπενθημέρου να επιστρέψουμε στην πρότερη 'κανονικότητα'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top