ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη νέων αδειών οδικής χρήσης αστικών ταξί για μεταφορά εμποδιζομένων ατόμων

Προκήρυξη νέων αδειών οδικής χρήσης αστικών ταξί για μεταφορά εμποδιζομένων ατόμων

Η Αρχή Αδειών δέχεται από σήμερα Δευτέρα 26 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 14η Μαΐου 2021 αιτήσεις για τη χορήγηση νέων αδειών οδικής χρήσης αστικών ταξί για να εξυπηρετεί, αποκλειστικά και μόνο, εμποδιζόμενα άτομα, με ή χωρίς τους συνοδούς τους.

 
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση, που μεταδίδει το ΓΤΠ, οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και τα έξοδα συμμετοχής είναι €100.
 
Διευκρινίζεται ότι οι κάτοχοι των ΑΟΧ θα έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν, επιπλέον των εμποδιζόμενων ατόμων, και άτομα με εμφανείς κινητικές δυσκολίες, τα οποία κάνουν χρήση ιατρικού και/ή άλλου βοηθήματος και/ή αντικειμένου δια τις κινητικές τους ανάγκες.
 
Επισημαίνεται ότι η άδεια δεν είναι μετατρέψιμη, δεν είναι μεταφερόμενη (αλλαγή τροχαίας αστικής περιοχής), ούτε θα μεταβιβάζεται και θα έχει ισχύ δέκα (10) έτη με δικαίωμα ανανέωσης νοουμένου ότι παρουσιαστούν απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία στο Δ.Σ. της Αρχής Αδειών που να αποδεικνύουν ότι η Άδεια Οδικής Χρήσης ήταν ενεργή και εξυπηρετούσε το σκοπό για τον οποίο δόθηκε.  Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της άδειας αποβιώσει η άδεια παύει να ισχύει.
 
Η Αρχή επισημαίνει περαιτέρω ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων αναγκών των εμποδιζόμενων ατόμων, τα οχήματα που θα αδειοδοτηθούν  θα πρέπει να διαθέτουν εξοπλισμό, ο οποίος θα πρέπει να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν εγκριθεί από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και ο οποίος θα τυγχάνει της σχετικής εγκρίσεως / επιθεωρήσεως από το εν λόγω Τμήμα:
 
Σε ό,τι αφορά τις άδειες ανά περιοχή η Αρχή ανακοίνωσε ότι θα είναι για πέντε οχήματα, τα οποία θα εδρεύουν στην αστική περιοχή Λευκωσίας, τέσσερα οχήματα τα οποία θα εδρεύουν στην αστική περιοχή Λεμεσού, τρία οχήματα τα οποία θα εδρεύουν στην αστική περιοχή Λάρνακας, δύο οχήματα τα οποία θα εδρεύουν στην αστική περιοχή Πάφου, δύο οχήματα τα οποία θα εδρεύουν στην αστική περιοχή Αμμοχώστου και ένα όχημα το οποίο θα εδρεύει στην αστική περιοχή Π. Χρυσοχούς.
 
Αναφορικά με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν προηγουμένως, το Συμβούλιο της Αρχής Αδειών αποφάσισε να μην ληφθούν υπόψη και όσοι από τους αιτητές αυτούς εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πρέπει να υποβάλουν νέες αιτήσεις εντός της προαναφερθείσας χρονικής περιόδου.
 
Η Αρχή Αδειών για την επιλογή σε ποιους από τους αιτητές θα χορηγήσει τις εν λόγω άδειες θα λάβει υπόψη, μεταξύ άλλων, ως επιπρόσθετο προσόν εάν ο αιτητής έχει ασχοληθεί συστηματικά με την περίθαλψη ή περιποίηση εμποδιζομένων ατόμων και ιδιαίτερα αν ο αιτητής κατέχει συναφή προσόντα γι΄ αυτό,  αν ο αιτητής είναι οδηγός επιβατικού οχήματος δημόσιας χρήσης, ως αυτό αποδεικνύεται από τις εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η  κατοχή από τον αιτητή σχετικού πιστοποιητικού παροχής / γνώσεων Πρώτων Βοηθειών και/ή συναφών γνώσεων θα αποτελέσει πλεονέκτημα.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top