ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε…κουβέντα από τον Συλλούρη- Άκουσε τις ερωτήσεις και έφυγε!

Ούτε…κουβέντα από τον Συλλούρη- Άκουσε τις ερωτήσεις και έφυγε!

Ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής  των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, κλήθηκε να καταθέσει ο Δημήτρης Συλλούρης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αφού διάβασε την επιστολή που είχε ετοιμάσει, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής.

Διαβάστε όσα ανέφερε στην ερευνητική επιτροπή.

Έχω εκλεγεί βουλευτής το 1991 και υπηρέτησα ως βουλευτής 5 συνεχόμενες θητείες. Κατά τις τελευταίες εκλογές εκλέγηκα Πρόεδρος της Βουλής όπου υπηρέτησα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Υπέβαλα την παραίτηση μου έπειτα από την δημοσίευση της παράνομης βιντεογράφησης μου από το κανάλι Al Jazeera. Μετά την δημοσίευση της μονταρισμένης ταινίας από το κανάλι έχω υποβάλει καταγγελία στην Αστυνομία για την οποία δεν έχω λάβει κάποια ενημέρωση.

Κλήθηκα από την Αστυνομία για κατάθεση όπου βάσει της συμβουλής του δικηγόρου μου άσκησα το δικαίωμα βάσει του συντάγματος της σιωπής.

Το ίδιο θα πράξω και σήμερα, βάσει των νομικών συμβουλών των δικηγόρων μου, το δικαίωμα της σιωπής σε όποιαν ερώτηση μου υποβάλετε. Είμαι αναγκασμένος να τηρήσω την στάση αυτή για να προστατεύσω τα νομικά μου δικαιώματα. Όλη η κοινοβουλευτική μου στάση είναι κατεγραμμένη και μπορείτε να την δείτε. Μετά τα δημοσιεύματα Al Jazeera, προέβηκα σε δηλώσεις και επιστολή για τις διαρροές εγγράφων. Η επιστολή εστάλη πολύ πριν τη παράνομη δημοσιοποίηση της βιντεογράφησης . Κατά την πολιτική μου σταδιοδρομία προωθούσα πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας ότι θα ωφελούσε την πατρίδα μου, το ίδιο έγινε και με το ΚΕΠ. Πάντοτε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top