ΚΟΣΜΟΣ

Εγινε η πολυπληθέστερη εκδήλωση από την έναρξη της πανδημίας – Έδωσαν «πράσινο φως» για 10.000 άτομα - ΒΙΝΤΕΟ

Εγινε η πολυπληθέστερη  εκδήλωση από την έναρξη της πανδημίας – Έδωσαν «πράσινο φως» για 10.000 άτομα - ΒΙΝΤΕΟ

Στο βόρειο Ισραήλ βρέθηκαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, για να μετάσχουν στο ετήσιο προσκύνημα, που συνιστά και την μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το προσκύνημα, που πραγματοποιείται κατά την εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γίνεται στο Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ, γύρω από τον φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, που ήταν ταλμουδιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. και στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμού.

Οι αρχές επέτρεψαν την παρουσία 10.000 ατόμων στον ταφικό περίβολο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα.

Η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε τους συμμετέχοντες «να τηρούν τις οδηγίες ώστε οι εορτασμοί να γίνουν χωρίς συμβάντα».Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.


Το 2019, οι διοργανωτές υπολόγιζαν τον αριθμό των προσκυνητών που συμμετείχαν σε 250.000. Πέρυσι, η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Το Ισραήλ έχει την πλέον γρήγορη εμβολιαστική εκστρατεία στον κόσμο. Μετά από έναν χρόνο πολύ σκληρών μέτρων, πλέον άρχισε σταδιακά να βγαίνει από το τρίτο lockdown στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους καταργήθηκε την Κυριακή. Από τον Δεκέμβριο, περισσότερα από πέντε εκατομμύρια Ισραηλινοί (53% του πληθυσμού) έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ή περίπου το 80% του πληθυσμού άνω των 20 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τη χώρα που έχει καταγράψει περίπου 838.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 6.300 θανάτους από την νόσο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top