ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποίηση για την επιστροφή στα σχολεία, εκφράζει ο Σ. Χριστοφή

Ικανοποίηση για την επιστροφή στα σχολεία, εκφράζει ο Σ. Χριστοφή

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Υπουργικού την Τετάρτη για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, εξέφρασε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή.

 
Ερωτηθείς για την απόφαση του Υπουργικού σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για διενέργεια ελέγχου με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (ρινική δειγματοληψία) στα παιδιά που φοιτούν στις Δ΄-Στ΄ τάξεις Δημοτικών σχολείων, ο κ. Χριστοφή είπε ότι «αν και εφόσον θα συνεχίσουμε όπως είχαμε προηγουμένως, που αφορά τη σύσταση, τότε όλα καλά».
 
«Αν θα αλλάξει κάτι, διότι ακούμε διάφορα, θεωρώ ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τη δική μας την πλευρά, καθότι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων πριν να κλείσουμε έδωσαν μια μεγάλη μερίδα τη συγκατάθεση τους για να διενεργούνται τεστ στα παιδιά της Δ΄, Ε΄, Στ΄. Εκεί που θα προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε υποχρεωτικά, θα έχουμε αντιδράσεις αρκετές. Αν και ο Υπουργός Παιδείας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή έχει πει ότι είναι σύσταση, ακούγεται ότι το Υπουργείο Υγείας θέτει ως υποχρέωση για τους μαθητές των Δημοτικών και αυτό θα φέρει αρκετές αντιδράσεις», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Χριστοφή επανέλαβε ότι μεγάλη μερίδα γονιών το έχουν δει ήδη θετικά και έχουν δώσει τη συγκατάθεση τους για να υποβάλλονται τα παιδιά σε διενέργεια του ρινικού τεστ, το οποίο είναι πολύ πιο ανώδυνο.
 
Σε ερώτηση αν τους ικανοποιεί η απόφαση του Υπουργικού για επιστροφή των μαθητών από τη Δευτέρα, ο κ. Χριστοφή απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι «αυτό ήταν και δικό μας αίτημα όπως οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, γιατί τουλάχιστον έχουμε αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι τα περιστατικά δεν εξέρχονται των σχολικών χώρων σε τόση μεγάλη διάσταση όσο θέλουν κάποιοι να μας το επιβάλουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top